Leontina Pat: Priželjkujem da dobijem sina

0
Iako je u četvrtom mesecu trudnoće, kantautorka Leontina Pat lagodnije nego ikada ostvaruje sve poslovne ambicije i nestrpljivo čeka proleće kada će se sa suprugom Filipom ostvariti u ulozi roditelja
Foto: Petar Đorđević
Foto: Petar Đorđević

Proteklu godinu pevačica Leontina Pat pamtiće kao jednu od najlepših u životu, budući da se u oktobru zaklela na večnu ljubav i vernost svom izabraniku, violinisti Filipu Patu, a samo nekoliko dana kasnije saznalo se da će supružnici na proleće postati roditelji. Presrećna kantautorka u početku nije želela javno da potvrdi da je u blagoslovenom stanju, želeći da najlepše novosti podeli samo sa porodicom i bliskim prijateljima, ali je odnedavno rešila otvoreno da govori o predivnoj ulozi koja je uskoro očekuje. Pevačici drugo stanje nije donelo nikakve poteškoće, već ju je, naprotiv, ohrabrilo da u poslu bude još aktivnija pa tako kao umetnički direktor radosno učestvuje na dečjem festivalu Medela Čarolija, ali i promoviše sredstvo za mršavljenje Zelenu kafu, čije je zaštitno lice.

- Trenutno sam na polovini trudnoće i negde početkom maja Filip i ja očekujemo prinovu. Uprkos dobrom raspoloženju, dosta razmišljam na temu samog porođaja i odgajanja deteta. Na početku sam bila suzdržana i nisam očekivala da će mi se tako jednostavno desiti i brak i potomstvo, a sad je sve krenulo svojim tokom. Imam puno posla pa ponekad zaboravim da sam u drugom stanju – iskrena je Leontina koja potajno priželjkuje da dobije sina.

- Želim dečaka, a Filip devojčicu, ali čija god da se želja ostvari, bićemo presrećni jer su deca blagoslov i dar. Priznajem da bih intimno i ja volela da dobijem devojčicu, ali mislim da su zbog mog brzog tempa života, dečaci ipak lakši za održavanje (smeh). Filip, kao i svaki otac, priželjkuje milu i nežnu ćerkicu, ali će podneti i ako nam se oglasi jedan isti tako dinamičan, bučan i veseo violinista – srećna je buduća mama.  

Otkako su otpočeli romansu, Leontina i Filip odlično funkcionišu, a sjajno se uklapaju i na poslovnom planu pa tako pevačici njen suprug pomaže u svim obavezama.

- Filip živi dinamično, baš kao i ja, a najviše mi pomaže u poslovnim dogovorima za našu agenciju za umetničko muzičko stvaralaštvo i scensku umetnost Mala moćna muzika, ali i za sve obaveze u vezi sa horom Čarolija, studijskim snimanjima... Prvih meseci trudnoće malo više sam se odmarala, ali je odskora sve postalo veoma burno, odnosno  Čarolija je dobila još jedno odeljenje u smederevskom Centru za kulturu, objavili smo CD za mališane koji smo promovisali na Dečjem sajmu pre oko mesec dana, imali mnogo nastupa... Nemam vremena za odricanje zbog privatnog života, a i osećam se sasvim dobro pa mogu da radim punom parom.

Uprkos brojnim uspešnim projektima, pevačica je najsrećnija kada radi sa decom u horu i posebno je raduje to što su pesmice Usporite pored škole, Uskršnje jutro, Novogodišnja pesma i Apelujem postale veliki dečji hitovi, ali i zato što će uskoro sa koleginicom Ivanom Peters početi da radi kao predavač u tinejdž horu.

- U svim gradovima u kojima je održano polufinale festivala Medela Čarolija, najboljim dečjim interpretatorima podelili smo nagrade za pevanje, dok se u superfinalu u Beogradu 27. decembra takmiče kompozitori i pesme. Drago mi je da neki mališani već drugi put ulaze u superfinale, kao i zbog otkrivanja novih talenata, ali i žao što neki stari čarolijanci nisu prošli. Ove godine kao kompozitori trinaest pesama pojavili su se Ivana Peters, Tijana Dapčević, Marko Kon, Nenad Knežević Knez, Dalibor Andonov Gru, Vladimir Graić, Saša Milošević Mare, Rastko Aksentijević, kao i Radoslav Graić, stari hitmejker i tvorac čuvene pesmice Razbole se lisica – iskrena je Leontina koja se najviše raduje što će prvu zajedničku Novu godinu proslaviti sa suprugom u Nišu, gde on svira na Trgu sa Zoranom-Kikijem Lesendrićem.

Ksenija Konić

makonda-tracker