Komemoracija Marinku Madžgalju

Svi pevali i plakali: Oproštaj od večitog dečaka u Ateljeu 212 (FOTO + VIDEO)

0
Marinko Madžalj (37) preminuo je u subotu posle borbe sa opakom bolešću, a komemoracija povodom smrti glumca održana je u 11 sati na Velikoj sceni "Mira Trailović" Ateljea 212...
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac
Marinku Madžgalju
Irfan Mensur, Rada Đuričin, Nikola Đuričko, Ivan Tasovac, Dragan Vujić Vujke, Mirka Vasiljević i Petar Božović.

Nikola Kojo, Vuk Kostić, Dragana i Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Bule Goncić, Vuk Kostić i Gorčin Stojanović Marinkova Dubravka Mijatović


Branimir Brstina Ateljea 212

Marinka Madžgalja

Mirjana Madžgalj: Vratite mi mog Marinka da ga majka još jednom poljubi...

Jelena Đokić

Minut je prekratak da bih održala hvalospev. Hvala što si stvorio novi pravac "Madžgaljizacije". Pitamo se, da li ćemo uspeti da ti pariramo, a da se ne nasmejemo zajedno sa publikom.

Cilj je bio tvoj da izmamiš osmeh, sad bih volela da mogu da umrem od smeha. Znam, Maki moj, da bi to želeo. Hvala ti na tome što si bio moj i ja bila tvoja. Hvala ti za dolaske u snove i molim te, Maki, dođi što pre. Ja te nikad neću prežaliti", rasplakala je celu salu Jelena Đokić.




Aleksandar Srećković Kubura Marinkom

Gledam u telefon i čekam da me Maki zove, a neće više nikad. Pojavila se misao koja me najviše u životu uplašila da taj broj treba izbrisati. Ceo jedan deo mog života je vezan za Makija. Ne mogu da se lišim ničega. Uvek je bila svetlost oko njega i pun je bio ljubavi za sve.

Žvakao je život puih usta kao da je znao da mora brzo da ga proživi. Opijao je sve oko sebe svojom toplotom i emotivnošću. Sada reči nema. Govorim o njemu, a ne sa njim. Neće više ni jednu reč pratiti njegov smeh. Reči će pratiti samo rupa u grudima i tuga. Ja ću sada sa mojim bratom Marinkom dugo da ćutim. Ljubi te brat", jedva je izgovorio Srećković.

foto: Tanjug / Nemanja Jovanović
Ognjen Amidžić

On bi tražio da pričam gluposti da bi se svi smejali. Ali, to ne mogu. Ovo mi je najteže u životu. Počelo je sve sa poslom, a onda smo postali prijatelji. Tih 13 godina, šta smo sve preživeli... To je najtalentovaniji čovek koga sam poznavao.

Za sve je bio talentovan. Uvek je kasnio i bio je lenj za sve što je radio... Ja sada čekam da će se pojaviti jer je zakasnio. Ako je već umro kao što kažu, za mene nije", govorio je Ognjen kroz suze.

Andrija Milošević Madžgalja

Znam da bih ga sad razočarao da sam došao spreman. Mnogo sam ga voleo. Izmislio sam predstavu samo da bih igrao sa njim...

Toliko je bio srećan što može da donese sreću malim ljudima po malim mestima. On će za mene uvek živeti. Maki, ukrao sam ti mnogo fora i nastaviću tako da radim. Tako ćeš živeti kroz mene"...

Gorica Popović

Ne umemo da se oprostimo jer ne želimoč. Odlazak je nepodnošljiv besmislen. Što neće biti na našem brodu tako nezamenjiv putnik, neće nas ozariti njegov osmeh. Da je nebo znalo koga nam oduzima... Biser, deliju.

Na pogrešnog si se namerila, smrti. Ali, prijatelju, čuvamo te. Ti si naš belutak iz pesme Vaska Pope. Zbogom, druže", izrecitovala je deo pesme i zaplakala.

Gordan Kičić

Mili moj majki... Išli smo u u Drinku, pa na FDU. Igrali, cirkali, glumili.. Igrali basket i smejali se. Batko, batice, direktore moj, bio si si šarmantan i drag, mogao si sve. Bio si car i šmeker. Voleo si da te vole i obožavali su te.

Tugu i bes izražavao si samo na sceni. A u životu si bio srećan. Mili moj, divio sam ti se. Bio si snažan do kraja i verovao si da će sve biti dobro. Nedostajaćeš mnogo. Volim te, batice moj", završio je glumac.

Ateljea 212 Branimir Brstina

Pre bih oćutao. Niko ne želi da povredi tugu. Kako je dug minut ćutanja naspram kratkog života koliko si bio sa nama. Širokog osmeha i velike duše. Iako nisi igrao u tom filmu, reći ću ti: "Bio si mlad i zdrav kao ruža".

Tamara Krcunović Marinkove

Maki, da li si znao da je tvoj osmeh nama sve? Zadavao si nam standarde. Nasmejao si se i rekao da ćemo se videti. Ubedio si me. Bio je istinit čovek i zato je i lako i teško govoriti o njemu. njegova osećanja su bila tanana za posebne lkude.

Bio je i otvoren i zatvoren. Najveći je car što je mofao da dopre do čoveka bez reči. Ono što nam je Marinko ostavio je sposobnost da ne povredi nikoga i da oplemeni razmenu emocija među ljudima. Pisao je i pesme...", rekla je Tamara i počela da recituje.

Đoleta Balaševića Marinko

Marinka Madžgalja
foto: Tanjug / Kurir
Marinko Madžgaljevih Zdravka Čolića Đorđe Balašević

Ovo je poslednja želja roditelja Marinka Madžgalja (VIDEO)

Marinko Madžgalj

Sergejom Trifunovićem Borisom Milivojevićem Zoranom Cvijanovićem Nikolom Kojom

Ognjenom Amidžićem

Marinko Dubravkom Mijatović Saru

Madžgalj je u avgustu imao operaciju, nakon što je saznao da boluje od raka pankreasa. Iako su vesti o oporavku bile pozitivne, stanje mu se pogoršalo. U subotu 26. marta preminuo u 37. godini.
Sahrana će se održati na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a opelo počinje u 14:30 sati.
makonda-tracker