Jelena Janković: Nova godina na Floridi

0
Srpska teniserka je nakon odmora koji je provela sa dečkom u Italiji pre mesec dana otputovala u Ameriku gde se priprema za predstojeće turnire
Foto: Milena Rakočević
Foto: Milena Rakočević

Jelena Janković je na svom zvaničnom sajtu svojim obožavaocima opisala šta joj se dešava u poslednje vreme, ali i zahvalila na neizmernoj podršci koju joj pružaju.

- Na Floridi sam već tri nedelje, vredno radim i pripremam se za iskušenja na terenu koja će doneti nova godina. Moj tim je uz mene, svaki dan imamo plan rada i program kojeg se striktno pridržavamo, sve u cilju da se pripreme za nastupajuću 2010. odrade tako da će nakon njih, u toku takmičarske godine stići i željeni rezultati. Nije lako svaki dan ustajati rano, provoditi sate i sate na terenu, ali sve je to cena koja se mora platiti da bi ostvarila svoj cilj i bila u svetskom vrhu. Treninzi mi ne padaju teško, jer je tenis moje životno opredeljenje i to je nešto u čemu uživam i što volim da radim.

Treniram u Akademiji Bolitijeri, gde svakodnevno vidim veliki broj što već afirmisanih igrača, što mladih talenata koji će svoje znanje tek da pretoče u rezultat na terenu. Lepo je biti okružen svim tim mladim ljudima, koji zrače pozitivnom energijom i željom da dotaknu zvezde u pozivu koji su izabrali. I sama sam bila u tom položaju, kada sam sa 12 godina stigla u ovu Akademiju, ne znajući nikoga, sama u svetu stranaca, ali to me je očvrsnulo i nateralo da budem još jača i vrednija. Nije bilo lako, žrtvovala sam mnogo toga, ali zato sam danas u poziciji da i ja drugima pomognem, da sa osmehom na licu idem svaki dan na terene Bolitijeri kampa i budem okružena ljudima koje volim i koji me vole. Dok gledam svu tu decu, male nove šampione, emocije prorade i prisetim se vremena koja su prošla, vremena u kojima sam se kalila i sazrevala.

Žao mi je što deo priprema ne mogu da odradim u Beogradu, što je i dalje takva situacija, kao kada sam ja počinjala da igram tenis, nema terena ni uslova za treninge. Nažalost, tolike godine su prošle, toliko smo učinili za naš i svetski tenis, a još uvek u našoj zemlji, u našem Beogradu, nemamo uslove da treniramo i moramo da putujemo po svetu i tražimo mesta u kojima ćemo se spremati za pobede koje se od nas uvek očekuju i na koje smo navikli naš narod.

Približava se i Nova godina. Provešću je na Floridi u krugu porodice i prijatelja. Novogodišnju jelku smo već okitili i moram vam priznati da sam očarana njenim izgledom. Posle napornih treninga, volim da sednem preko puta jelke i odmaram se gledajući je kako sija u svom njenom raskošnom ruhu pritom slušajuci božićne pesme koje daju posebnu čar nastupajućim praznicima.

U Australiju putujem 5. januara 2010, gde ću provesti naš Badnji dan i Božić, a zatim krenuti sa takmičenjem, prvim mečevima u narednoj sezoni. Prvi turnir odigraću u Sidneju, posle kojeg sledi gren slem u Melburnu – Otvoreno prvenstvo Australije. ANTA je već napravila lepu haljinu, tirkizno plave boje koju ću nositi na ovim turnirima.

Nakon Australije sledi dolazak u Beograd i Fed kup meč, duel sa ruskinjama u Areni, gde ćemo, verujem nastaviti sa trijumfima i približiti se trofeju Fed kupa.

makonda-tracker