Željka Mićanović: Ma gde krenula

Izložba Ma gde krenula autorke Željke Mićanović, supruge našeg slavnog odbojkaša Ivana Miljkovića nastala je kao potreba da se ožive osećanja, mirisi, tragovi malih stvari...
0
1 / 4 Foto: Promo

Željka Mićanović odlučila je da njena izložba nastane kao podsetnik za izgubljeno, herbarijum i magična kutija u koju će se pronađeno smestiti i oživeti. Okidač za jedan ovakav projekat bio je nesumnjivo život u inostranstvu koji je pokretač ideje. Nepristupačni grad postaje pokretan i okretan.

- Moj Beograd u fragmentima, ponesen u džepovima u naborima kaputa, upakovan i vraćen, podsetnik za one koji su ga zaboravili, mapa za one koji žude da ga pronađu, okidac za sećanja, svačiji, moj – objasnila je autorka, koja je rođena 1981. u Tuzli. Gimnaziju je završila u Beogradu 1999., a potom se seli u Italiju 2001. godine, gde 2006. diplomira na Akademiji Lepih Umetnosti, a potom 2008. magistrira na odseku Grafika. U martu 2009. godine u Rimu, završava Master Show Stylist na međunarodnoj školi za dizajn IED. Od januara 2009. je član ULUPUDS-a.

Učestvovala je na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

makonda-tracker