Nenad Knežević Knez: Istina o batinama i pretnjama

0
Pevač Nenad Knežević Knez i njegova supruga Nina, koji su nedavno obeležili četrnaest godina braka, objašnjavaju otkud glasine da je on proveo dan u pritvoru zbog porodičnog nasilja
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Četrdesetdvogodišnji pop pevač Nenad Knežević Knez nedavno je osnovao bend sa kolegom Miroslavom-Mikijem Perićem, s kojim je krenuo u osvajanje klupske scene. Na prvom nastupu s novim bendom u prestoničkom kafeu Krug dvojke održanom krajem novembra, bila je i njegova supruga Nina, uprkos tome što se, otkako je Nenad osvanuo na stranicama crne hronike jednog dnevnog lista kao akter priče o navodnom porodičnom nasilju, govori kako s njihovim odnosom nije sve u najboljem redu.

Prema navodima tog lista, Knez je pre nepunih mesec dana proveo jedan dan u policijskoj stanici, a on je u kratkoj izjavi tada poručio kako se tamo obreo kao mirotvorac i posrednik u rešavanju sukoba koji je njegov prijatelj imao sa svojom ženom.

- Između mene i moje supruge sve je u najboljem redu, a u policijskoj stanici bio je naš prijatelj. Otišao sam tamo u mirovnu misiju kako bih ga pomirio sa suprugom i tada se pročulo da sam priveden. To što sam javna ličnost, često me dovodi u kontekst priča koje nemaju nikakve direktne veze sa mnom, a postoji i policijski izveštaj u kome piše o kome i o čemu se, zapravo, radi. Vrlo sam smiren čovek i umetnost je mene iznervirati - kaže pevač kojeg je nedavno jedan fotograf ipak uspeo da izbaci iz takta.

- Istina je da je došlo do incidenta između mene i fotoreportera jednih dnevnih novina. Slikao me je u zgradi u kojoj živim, a gde se upravo tada dogodilo ubistvo. Zamolio sam ga da me ne fotografiše kako me ne bi povezali sa pričom koja sa mnom nema nikakve veze. Nije me poslušao i na njegovu drskost odgovorio sam tako što sam ga udario novinama po glavi.

Međutim, nemili događaj koji je pokrenuo lavinu priča o tome kako su u porodici Knežević batine deo svakodnevice, pokušala je za Story da objasni i Nenadova supruga Nina s kojom je 5. decembra, na svoj rođendan, obeležio 14 godina braka iz kojeg imaju dve ćerke, Andreu i Kseniju.

- Kada si javna ličnost, ne možeš pošteno da se posvađaš i potučeš. Šalu na stranu, desila se sasvim obična svađa u kojoj se, zapravo, moj suprug samo branio od mene. (Smeh). Sve je bilo u domenu verbalne komunikacije i uz poneku pretnju, ali daleko od toga da je između Nenada i mene došlo do fizičkog obračuna i ne znam odakle su potekle takve priče. Bilo je to veče tokom koje se pilo i zezalo. Bilo je mnogo ljudi kod nas i kako se broj prisutnih smanjivao, počinjala je sve žustrija rasprava. U nesporazumu koji se dogodio oko porodičnih odnosa i nasledstva, ja sam stala na stranu svog prijatelja i nakon što se on posvađao sa svojom ženom, reagovale su komšije. Svi su popili i počeli da iznose svoje probleme, kao što se dešava i na drugim slavljima, a Nenad je samo pokušao da izmiri sukobljene strane koje su zbog remećenja javnog reda i mira završile u policiji – kaže Nina i otkriva:

 - Previše sam dominantna u našem odnosu i kada je izašla priča o tome da me je on tukao, šalili smo se da je realnija obrnuta situacija, to jest da ja njega prebijem – smeje se lepa gospođa Knežević i dodaje da nikada ne bi mogla da bude sa muškarcem koji bi je maltretirao.

- U životu se ništa ne mora i ne bih imala nikakav razlog da trpim nasilnog muža, tako da sigurno ne bih bila s nekim ko bi podigao ruku na mene. Nenad je čak i previše popustljiv prema meni, što znaju svi koji nas poznaju – odlučna je pevačeva supruga koja se nakon završenog ekonomskog fakulteta, zarad muževljeve svesno odrekla svoje karijere.

- Radila sam i kao šofer, nalazila mu sponzore i dosta me je uključivao u sve svoje poslove. Ipak, često nije hteo da me sluša, slušao je svoje menadžere i prijatelje, a onda bi se ispostavilo da je moja intuicija bila ona prava. Zato, kad god me nije poslušao, pokajao se – zaključuje Nina Knežević.

Nikola Rumenić

makonda-tracker