Ljubiša Stojanović Luis: Deca kao blagoslov

1
U čast jednogodišnje ćerke Ele Mite, poznati pevač Ljubiša Stojanović Luis i njegova nevenčana supruga Silvana Stojnić priredili su rođendan čiji su glavni organizatori bila braća devojčice Andrej i Sergije
foto: Ivan Dobričić
foto: Ivan Dobričić

U domu pevača Ljubiše Stojanović Luisa i njegove nevenčane supruge Silvane Stojnić svaki dan je poseban i ovenčan prazničnim raspoloženjem. Najzaslužniji za to su njihovi naslednici, šestogodišnji Andrej, dve godine mlađi Sergije i malena Ela Mita koja je 19. novembra napunila godinu dana. Kako su devojčicu krstili nekoliko dana uoči rođendana, 28. oktobra u crkvi Svete Petke na Kalemegdanu, pedesetsedmogodišnji muzičar i njegova dve decenije mlađa voljena, veliko slavlje organizovali su tek nedavno kada su svojoj naslednici priredili pravi festival zabave.

- Ela je uživala, veoma voli ljude, decu i buku. Sve vreme je igrala, pevala i smeškala se. Prvi je inicijativu oko sestrinog poklona preuzeo Andrej koji se uz tvrdnju da će biti bubnjar kad poraste često pridruži starijim muzičarima u svirci, pa je tako i na proslavi Elinog rođendana za odrasle svirao svoje udaraljke i zaradio oko pedeset evra bakšiša. Objasnio je kako će za taj novac kupiti sestri poklon. Inače, Ela sve do svog prvog rođendana nije imala lutku. Gledajući je nedavno kako se igra autićima i mačevima svoje braće, setila sam se kako je na svim svojim fotografijama sa nindža kornjačama i spajdermenima, pa sam pozvala Ljubišu koji je u tom trenutku bio u Kanadi i rekla mu da joj kupi lutku - priča ponosna mama ističući koliko deca imaju različita interesovanja. Andreja interesuje muzika, a Sergije je vezan za bojanke i flomastere.

- Čini mi se da je u mom životu sve na svom mestu. Moja muzika je svoja, baš kao i ja, pa su mi takva i deca. Svako je individua za sebe, uostalom svi su i dobili imena koja potpuno odgovaraju njihovim ličnostima - priča pevač kojem je tek rođenje najmlađeg deteta zapravo i ispunjenje želje da mu neki naslednik ponese ime Mita.

- Ela je bio nadimak moje bake Paraskeve za koju sam bila veoma vezana. Ljubiša se pobunio da nam se ćerka tako zove jer stalno ja biram imena, a pošto je insistirao na imenu Mita, odlučili smo da napravimo kompromis. Takođe, s obzirom na to da nismo venčani, planiram da deci dodam i svoje prezime kako na granici prilikom putovanja ne bih imala problema, pa će naša ćerka pored dva imena imati i tri prezimena i zvaće se Ela Mita Stojanović Luis Stojnić. Inače, dečaci se prema svojoj sestri ophode zaštitnički, a ona ih obožava. Kad ih vidi, vrišti od sreće. Dok ih ljubi, oni je maze po glavi. Primećujem da je i Ljubiša drugačiji prema ćerki, i već je počeo da lobira za još jednu devojčicu - otkriva Silvana. Inače, originalni muzičar uživa u ulozi oca, ističući da su ćerke u manjini jer on iz prethodnih brakova ima sinove tridesetsedmogodišnjeg Miodraga i dvadesetčetvorogodišnjeg Marka, kao i godinu dana mlađu ćerku Maju.

- Vezan sam za obe ćerke, ali ova mala je toliko opasna i veoma mi se uvukla pod kožu. Pre neko jutro sam, kada sam se probudio, bio okrenut leđima Silvani i njoj i čuo kako nešto razgovaraju. Čim sam se okrenuo i pogledao je, uzviknula je: Hej! I počela da peva moju omiljenu melodiju. Jednostavno, ume da barata sa mnom. I braća je obožavaju, a među njima uopšte ne postoji ljubomora. Tako recimo, ukoliko prilikom izlaska iz kuće poljubim Andreja i Sergija, obojica u glas viknu da treba i Elu da poljubim. Voleo bih da dobijemo još jednu ćerku, ali pre svega želim da moja supruga, nakon tri porođaja, malo uživa u svojoj lepoti i svemu što je postigla. Svakim danom je sve lepša i atraktivnija, a retko se može sresti osoba koja je istovremeno i lepa i pametna - zaključuje Luis.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker