Zdravko Čolić: Muzika kao uteha i radost

0
Nakon suočavanja sa neizmernom tugom koju mu je doneo gubitak majke, legendarni pevač Zdravko Čolić vratio se u studio gde užurbano završava novi album
foto: Nebojša Babić
foto: Nebojša Babić

Godina koja je na izmaku predstavlja kontratežu sve sreće i uspeha koje su sagradile pedeset osam godina života muzičke zvezde Zdravka Čolića. Ona je legendarnom pevaču donela suočavanje s najvećom boli kada je drugog novembra morao da se pomiri sa gubitkom majke, zbog čega se povukao iz javnosti i prekinuo sve poslovne aktivnosti. One su se, pre svega, pored zakazanih koncerata, odnosile na snimanje trinaestog po redu albuma koji je, po tradiciji, trebalo da se pojavi uoči Nove godine. Vođen snagom svoje volje i podrškom najmilijih, Zdravko je uspeo je da se otrgne iz kandži tuge, pre svega zbog svojih ćerkica, osmogodišnje Une Zvezdane i trogodišnje Lare, a potom i zbog svoje verne publike koja se već raduje njegovim novim pesmama. Smatrajući da je muzika nepresušni izvor pozitivne energije i radosti, Čolić se vratio u studio gde neumorno snima nove hitove.

Uz pomoć starih i proverenih saradnika, među kojima su Momčilo Bajagić Bajaga i muzički producent Voja Aralica, Zdravko doteruje nove pesme koje će ga potom u januaru odvesti put Londona, gde će u vrhunskim muzičkim studijima raditi njihov miks i postprodukciju.

Čolić je planirao da album objavi 8. marta na Dan žena i tako ga simbolično pokloni svim pripadnicama nežnijeg pola.

Paralelno s radom na novom albumu, pevač će biti u kontaktu sa svojom publikom. Nakon što će 18. decembra pevati u Skoplju na trgu, 27. decembra čeka ga veliki koncert u Osijeku. Novu godinu Zdravko će dočekati u Novom Vinodolskom, gde će prirediti spektakl u luksuznom spa rizortu, čiji je vlasnik nekadašnji teniser Bruno Orešar. U ovom glamuroznom hotelu odsedali su Maradona, Boris Beker, a nastupala je i čuvena violinistkinja Vanesa Me. Boravak na Hrvatskom primorju Zdravko će iskoristiti da nakon koncerta nekoliko dana provede na kraćem odmoru, gde će u nestvarno lepoj prirodi i morskom ambijentu uživati u prvim danima januara.

Uz plan da pre izlaska albuma održi i koncert za Dan zaljubljenih u Splitu, Zdravko ne odbija nijednu priliku da se druži sa svojim obožavaocima. Nedavno je u okviru nagradne igre Štedi, jer vredi, Raiffeisen banke, dobitniku stana Vesamu Tibiju uručio ključeve, što ga je posebno učinilo srećnim.

- Drago mi je što sam baš ja uručio ključeve ovoj divnoj porodici i makar na ovaj način uoči praznika postao deo njihove neizmerne sreće – rekao je Zdravko za Story.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker