Slobodan i Jelena Ćustić: Vasilije je melem za dušu

0
Samo pet dana nakon izlaska iz porodilišta glumac Slobodan Ćustić i njegova supruga Jelena ekskluzivno za Story fotografisali su se sa svojim prvim zajedničkim detetom, sinom Vasilijem
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Ponosni supružnici, glumac Slobodan Ćustić i njegova supruga arhitekta Jelena, pamtiće 25. novembar kao najlepši dan u životu kada su dobili prvog zajedničkog sina kojem su dali ime Vasilije. Par se nakon petnaest meseci braka ostvario u najvažnijoj ulozi roditelja, što su silno priželjkivali, a njihova romansa dolaskom preslatkog čeda na svet dobila je potpuno novi smisao. Samo pet dana nakon izlaska sa bebom iz porodilišta presrećni roditelji ekskluzivno su se za Story fotografisali sa svojim naslednikom.

- Kada su Jelena i Vasilije stigli kući nisam znao gde ću, šta ću, o čemu se radi, a njega su pre ponoći spopali grčevi, pa do zore. Uzeo sam ga sebi na prsa i šetao po stanu, i setio sam se da je Vasilije slušao moj glas i dok je bio u stomaku i odlučio da pokušam da ga umirim nekom pesmom. Odlučio sam se za Oj Moravo, koja je nekako topla, meka, umirujuća i bio je to pun pogodak. Samo sam razmišljao o komšinici Mariji koja živi pored nas i o tome šta će žena da pomisli jer je godinu dana slušala mašine i brusilice dok sam renovirao stan, a sada pevam u pola dva noću - priča presrećni tata.

Iako je sa nestrpljenjem čekao dolazak sina na svet, Ćustić se još navikava na sve promene koje su nastupile u njegovom životu.

- Nisam se navikao na njega, kao što se još nisam navikao ni na dvojicu starijih sinova Nikolu i Ljubomira, pa je svaki naš susret i razgovor drugačiji. Moj mali bebac mi nedostaje dok spava, a takav osećaj praznine imao sam i kada su stariji sinovi bili mali. Mnogo se skrate dani čoveku koji ima nekog koga ovako voli - ističe glumac, presrećan zbog toga što njegov mališan liči na mamu.

- Vasilije liči na svoju mamicu i drago mi je da je tako jer dvojica starijih sinova liče na mene. Jeleni pomažem u svemu oko bebe. Mislim da je to logično jer smo ga nas dvoje želeli i čekali devet meseci i sad najviše volim da ga munjevito presvučem tako da on gotovo i ne primeti. Mnogo volim da ga kupam i presvlačim, pa da ga onako goluždravog gledam i mazim.

Uprkos činjenici da ga povremeno muče grčevi, popularni umetnik za svog mezimca kaže da je veoma mirna beba.

- Vasilije je mnogo dobra beba, samo se javi kad treba da ga presvučemo ili kada je gladan. Navikavam se na spavanje od sat i po, pa servis, zatim opet dva sata spavanja, pa servis, i nije to tako teško, nego se tako čini samo nekom ko nema decu i nije još spreman za to bogatstvo - ističe Slobodan, dok srećna mama otkriva kako joj je ovo najlepši životni period.

- Moj sin je divno dete. Nijedna obaveza oko njega ne pada mi teško. Oglasi se samo kada se probudi, kada ga suprug i ja presvučemo, a potom ga ja podojim. Moj život je dobio novi smisao, srećnija sam nego ikada - zaključuje Jelena.

Moni Marković

makonda-tracker