Lepa Brena: Sećanje na početak ljubavi

1
Na uspešnoj dvonedeljnoj turneji po Australiji, folk diva Lepa Brena evocirala je romantične uspomene na prve dane zabavljanja od pre skoro tri decenije sa suprugom Slobodanom-Bobom Živojinovićem
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Slavna četrdesetdevetogodišnja pevačica Lepa Brena nedavno se vratila sa dvonedeljne turneje po Australije, gde je održala tri uspešna koncerta u Sidneju, Pertu i Melburnu. Više hiljada obožavalaca pevalo je popularne Brenine numere svake večeri po tri sata, a spektakl koji je priredila svojoj publici nikada neće zaboraviti. Ipak, muzička zvezda je tokom posete Zemlji kengura evocirala i uspomene na romantične trenutke iz 1989. godine kada je sa svojim tadašnjim dečkom, a sadašnjim mužem, predsednikom Teniskog saveza Slobodanom - Bobom Živojinovićem, uživala u počecima njihove strasne ljubavi. Naime, njihova romansa počela je pre devetnaest godina u San Francisku, gde je Brena u to vreme imala zakazanu turneju, a Boba je došao kako bi je iznenadio. Po okončanju poslovnih obaveza, proveli su nekoliko dana obilazeći Ameriku, a pošto nisu želeli da se razdvoje, pevačica je sa svojim voljenim krenula u Australiju, gde je on učestvovao na teniskom turniru. Breni je u tom trenutku posao bio na drugom mestu pa je odlučila da prisustvuje svim njegovim mečevima. Luda od ljubavi, nije joj smetalo ni to što je po velikoj vrućini morala da sedi na tribinama.

- U Australiji sam doživela mnogo lepih trenutaka vezanih za moj privatni život. Boban i ja smo tamo proveli prve dane zabavljanja kojih se rado sećam. Inače, Australiju treba videti i doživeti: predivnu floru, faunu i znamenitosti nemoguće je opisati, a potrebno je i mnogo vremena da biste sve obišli. Uvek se radujem odlasku u Australiju jer u Brizbejnu i Gold Kostu imam dosta sunarodnika iz Brčkog, s njima se poznajem još od škole i viđam ih samo kada tamo pevam. Srećna sam kada mogu da se vidim i razmenim emocije sa dragim licima koja zbog daljine ne viđam tako često – iskrena je Brena. Na aerodromu u Sidneju, organizatori koncerta Brenu su dočekali kao svetsku zvezdu sa limuzinom dugačkom petnaest metara. Pevačica je tokom dvadeset četiri sata na raspolaganju imala ličnog kuvara, frizera i masera.

- Publika u Australiji me se uželela i drago mi je što sam u prilici da svima njima donesem muziku iz domovine. Srećna sam što je moja misija Uđi slobodno u ljudima pobudila dobre vibracije. Stičem utisak da su naši ljudi, što su dalje od matice, mnogo emotivniji. Upravo takav prijem nas pevače i tera da odemo tako daleko i ostavimo svoje porodice jer kada u očima i izrazima lica tih ljudi koji dođu da pevaju s vama vidite tu sreću, ne postoji veća nagrada – zaključuje Brena.  

Punoletstvo bračne sreće

Sedmog decembra 1991. godine, Lepa Brena i Slobodan-Boba Živojinović jedno drugom su se zakleli na večnu ljubav. Glamuroznim venčanjem koje je upriličeno u hotelu Interkontinental, otpočeli su svoju bajkovitu bračnu priču koja traje i danas. Ove godine slavni supružnici proslaviće osamnaestu godišnjicu braka na intimnoj zabavi. S obzirom na to da nijedno od njih dvoje ne voli da javno eksponira svoju intimu, jubilej bračnog punoletstva obeležiće u svom domu sa sinovima Filipom, Stefanom i Viktorom.

Ksenija Konić

makonda-tracker