Miroslav Ilić: Unuci su moje najveće blago

0
Po tradiciji, pevač Miroslav Ilić rođendan je proslavio u Areni na svom velikom solističkom koncertu, na kojem su mu najdraži gosti bili njegovi unuci Predrag i Strahinja
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Legendarni pevač narodne muzike, Miroslav Ilić, svoj pedeset deveti rođendan proslavio je po tradiciji 10. decembra u Beogradskoj areni zajedno sa nekoliko hiljada poštovalaca njegovih pesama. Poznatom Slavuju iz Mrčajevaca ovogodišnji koncert je posebno drag jer su u publici sa pevačevom suprugom Gordanom bili njihovi unuci Strahinja i Predrag. Mališani obožavaju da provode vreme sa svojim dekom koji im ispunjava sve želje pa i onu koja njemu najviše prija, a to je da sa naslednicima zajedno odlazi u svoje rodno selo. S obzirom na to da njegova ćerka Marija i zet, ministar odbrane Dragan Šutanovac, imaju mnogo poslovnih obaveza, mališani često provode vreme kod Miroslava i njegove supruge.

- Budući da Marija i Dragan idu na poslovni put, unuci će prvi put ostati duže kod nas i na moj koncert doći bez roditelja. Stariji unuk je veliki dečak, dok mlađi ima tek dve i po godine i mnogo je nestašniji od starijeg brata kad je bio u njegovom uzrastu. Ipak, obojica su preslatki. Predrag voli muziku i sve ono što sam i ja voleo da radim kada sam bio mali. Stalno me pita kada ćemo da idemo u selo jer obožava da ide u Mrčajevce i šeta pored Morave. Često me nasmeje do suza kada mi kaže: Deda, znaš li od kada nismo bili u Mrčajevcima, ajde da idemo! – s osmehom priča pevač.

Ovog meseca Miroslava i njegovu suprugu Gordanu očekuje još jedna svečana proslava. Naime, oni će 31. decembra obeležiti trideset osam godina braka, a svoj mali praznik proslaviće na pevačevom novogodišnjem koncertu.

- Za Novu godinu pevaću u Zaječaru. Želim da te večeri za godišnjicu priredim nešto svojoj voljenoj, ali ne mogu da otkrijem šta, jer to onda neće biti iznenađenje – iskren je Miroslav koji sa svojom suprugom već gotovo četiri decenije živi u harmoničnom braku, a ljubav neguju uzajamnim poštovanjem i podrškom.

Ksenija Konić

makonda-tracker