Saša i Nevena Joksimović: Naš svet se vrti oko Ilije

0
Glumac Saša Joksimović i njegova supruga Nevena nedavno su malim znacima pažnje obeležili prvu godinu braka u kojem im neizmernu sreću pruža njihov osmomesečni sinčić Ilija
foto: Bojan Stanić
foto: Bojan Stanić

Sa tvrdnjom da je prva godina braka jedan od najlepših perioda života, saglasni su i mladi supružnici, glumac Saša Joksimović i njegova voljena Nevena, koji su primer kako višegodišnja ljubav svakim danom može da postaje sve jača i jača. Iako su prve asocijacije na novembar tmurno vreme i neprekidne kiše, ove skladne partnere on će uvek podsećati na trenutak kada su se jedno drugom obećali na večnu ljubav. Pre tačno godinu dana, njih dvoje ozvaničili su svoju osmogodišnju ljubav koju je pre osam meseci krunisalo rođenje njihovog sina prvenca Ilije.

- Kao i prošle godine kada smo se venčali, tako je i ovog devetog novembra bio najsunčaniji dan u mesecu pa verujemo da je to neki dobar znak. Nevena i ja volimo sve da improvizujemo pa da za prvu godišnjicu nismo organizovali ništa specijalno, osim što smo ceo dan posvetili jedno drugom. Ne znam da li je, kako kažu, prva godina braka najlepša, ali u jedno sam siguran, a to je da sam se u Nevenu zaljubio 11. januara 2001. godine, a ta zaljubljenost i danas traje. Iz dana u dan naša ljubav raste pa mi godišnjica braka ne predstavlja ništa važno. Svejedno mi je da li je prva, sedma ili deseta. Svoju ženu volim pa je volim – iskren je glumac koji trenutno igra u najgledanijim serijama Greh njene majke i Kad na vrbi rodi grožđe.

Supružnici se slažu da se njihov odnos, otkako su izgovorili sudbonosno da, dosta promenio dolaskom na svet njihovog jedinca Ilije.

- Otkako smo se venčali, mnogo smo posvećeniji jedno drugom i to izgovoreno da na venčanju dosta je učvrstilo našu vezu. To da se volimo mnogo više nego prvog dana nije fraza. Teorija po kojoj  brak uništava emocije, potpuno je pogrešna. Saša je najbolji otac i muž na svetu i potpuno je posvećen Iliji, što mene izuzetno raduje – naglašava Nevena.

Osmomesečni Ilija nepresušan je izvor radosti i smeha svojih roditelja, a kako vreme prolazi, mališan sve više postaje svestan sveta oko sebe. Svaka Ilijina nova reč i osmeh, glumcu i njegovoj voljenoj draži su od bilo čega na planeti, a oboje ističu da su svoje živote posvetili svom nasledniku kojem bi voleli da podare brata ili sestru.

- Iako nam naši roditelji dosta pomažu oko deteta, ipak više volimo da ga sami vaspitavamo. Otkako se rodio, Nevenin i moj svet vrti se oko Ilije. Ima osam meseci i veoma je mirna beba. Nije mnogo plakao ni kada su mu izbili prvi zubići, a ja sam ih primetio tek kada se jednog jutra probudio i nasmejao, što me je baš iznenadilo. Još ne hoda, ali uči da stoji i to mu je trenutno glavna zanimacija, dok je meni najinteresantnije kada priča, iako je prvo rekao mama i baka pa tek onda tata - otkriva perspektivni umetnik.

Mada joj je prvi porođaj bio stresan, Nevena bi volela da se ponovo ostvari u ulozi majke jer smatra da je život sa decom mnogo bogatiji. Odgajanje deteta ovom mladom bračnom paru u svakom trenutku predstavlja istinsku avanturu.

- Svaki Ilijin obrok, presvlačenje pelena ili kupanje, Saša i ja pretvaramo u igru, smeh i ništa vezano za njega za nas ne predstavlja obavezu. Otkako sam se ostvarila u ulozi majke, moj život se dosta promenio i mogu da kažem kako je sada mnogo bogatiji. Kada se setim vremena pre porođaja, pomislim koliko su mi tada dani bili pusti. Nisu tačne priče da sa dolaskom deteta, žena nema više vremena za sebe. Uz dobru organizaciju, sve se postiže. Ja i dalje treniram, pijem kafe sa drugaricama i izlazim u grad. Nisu mi jasne žene koje dopuštaju da im decu gaje dadilje jer ne znaju da tako gube dragocene trenutke sa svojom decom. Dakle, moj život je i pre bio lep, ali sada je još lepši – zaključuje Nevena.

Budući najbolji prijatelji

Porodica bračnog para Joksimović rado im pomaže u brizi oko malenog Ilije, a Sašin rođeni brat, jedan od naših najpopularnijih pevača Željko Joksimović, naprosto obožava svog bratanca.

- Kada sam ja postao tata, pitao sam se kako je moguća ta vrsta veze i ljubavi koju je Saša počeo da razvija sa mojom ćerkom Minom. Bilo mi je jasno tek kada sam postao stric i to je predivan osećaj. Ilija je divno dete i njegovi osmesi uvek me oraspolože. Bio sam presrećan kada se rodio, a kad god imam vremena volim da ga posetim i s njim provedem neko vreme. Kad malo odraste, sigurno ćemo biti dobri drugari – ističe Željko.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker