Gitarista zasvirao sa svojim herojima Instruktorima

0
Gitarista Marko Nježić nastupiće uz Bajagu i Instruktore prvi put pred beogradskom publikom na koncertima 28, 29. i 30. decembra u Sava centru, gde bend proslavlja 25 godina jedne od najuspešnijih karijera u istoriji domaće pop i rok muzike
foto: promo
foto: promo

- Nikad pre u životu nisam imao tremu pred izlazak na scenu, pa ni sada. Tremu u mom slučaju zamenjuje izuzetno jaka želja da izađem pred beogradsku publiku, da se ja pokažem i dokažem, i da svi zajedno razvalimo - kaže Nježić.

Nekada član alternativnog sastava Vrooom, sa kojima je snimio albume Torpedo (1999), Ventilacija (2000) i Evolucija (2004), Nježić je između ostalog bio snimatelj prvenca Svaki dan ostaje isti (2007) benda Broken Strings, Block Out-ovog DVD-ija iz 2007. godine, i, naposletku, ovogodišnjeg albuma Drago mi je da smo se upoznali E-Playa.

Cenjeni gitarista u beogradskim muzičkim krugovima, Nježić je počeo da sarađuje sa Bajagom i Instruktorima pre godinu dana, a publika je njegovo umeće mogla da čuje na pozornici sa Momčilom Bajagićem na brojnim koncertima slavljeničke turneje u SAD, Kanadi, Evropi i prostoru bivše Jugoslavije.

- Muziku doživljavam kao veliku radost, koja je u ovom slučaju još veća jer su Bajaga i Instruktori moji heroji iz mladosti. Stvarno mi je zadovoljstvo da sam sa njima. Mene uz tu muziku veže posebna emocija, skoro klinačka i mogu reći da sam sretan ko neki klinac, tako sve ovo doživljavam i proživljavam - kaže Nježić i dodaje da sve pesme benda zna odavno.

- Neke od njih imam u glavi 20 godina. Jedino mi je bilo malo teško kada sam skidao neka sola, jer sam želeo da budu uživo kao u originalu, onako kako su zvučala na pločama. Vlim da se blesavim na sceni sa Žikom (Milenkovićem). Volim posebno 20 vek i Dobro jutro džezeri. Kad tu sviram solo nekako osećam da su to moji trenuci na koncertu. Bajaga i ja na koncertu sviramo dosta gitara i sve mi je super. To je taj zvuk koji pomera i obara, to je ta emocija, sjajno! – rekao je Nježić za sajt agencije Long Play, koja je organizator Bajaginih koncerta.

makonda-tracker