Jelena Janković: Kada se voli, ništa nije teško

0
Nakon što se oporavila od teškog perioda tokom kojeg je preživela porodičnu dramu, teniserka Jelena Janković odlučna je u ostvarenju poslovnih snova, u čemu joj svesrdno pomaže voljeni Mlađan Janović
foto: Marko Krunić
foto: Marko Krunić

Dvadesetčetvorogodišnja teniserka Jelena Janković tokom 2009. godine nije uspela da ostvari sve što je želela na poslovnom planu jer je preživela težak period kada joj je majka Snežana operisana zbog srčanih problema, a voljena baka Budimka preminula. Teške životne okolnosti veoma su uticale na njenu igru pa je proteklu sezonu završila kao osma teniserka sveta za razliku od prethodne kada je blistala kao prvoplasirana.

- Splet životnih okolnosti veoma je uticao na moju igru što se videlo i na terenu. Nisam više bila ona Jelena koja je sve navikla da se sa osmehom na licu bori i izgara za svaku loptu na terenu. Majka i baka su najvažnije ličnosti u mom životu i sve što se sa njima dešavalo ostavilo je dubok trag na meni, a samim tim i u poslu kojim se bavim - iskrena je Jelena koja je nedavno otputovala u Ameriku kako bi počela sa intenzivnim pripremama.

- Pripreme za 2010. godinu sam već započela na Floridi. Moj tim je uz mene i već nekoliko dana vredno radimo, najpre lagano dok ne uđemo u ritam, a onda kreću intenzivne pripreme. Cilj mi je da se u narednoj godini vratim na prvo mesto WTA liste, osvojim gren slem titulu i osvajam velika takmičenja. Verujem u sebe, znam koliko mogu i rešila sam čvrsto da zacrtane ciljeve i ostvarim.

Snagu da se oporavi Jeleni daje i jednogodišnja srećna veza sa vaterpolistom Savone iz Đenove, dvadesetpetogodišnjim Mlađanom Janovićem, koju teniserka sa puno pažnje čuva.

- Kad se voli, onda ništa nije teško. Oboje smo sportisti, znamo kakav je život profesionalaca i da zahteva odricanje i posvećenost. Svesni smo svega što naša životna opredeljenja zahtevaju ukoliko želimo da budemo uspešni i zato još bolje funkcionišemo.

Slavna teniserka, koja obožava da se bavi i modom, povremeno kreira ekskluzivne kožne modele za modnu kuću Mona, a na nedavno održanoj reviji njena kolekcija pokupila je samo reči hvale.

- Prezadovoljna sam revijom  JJ Star Collection na kojoj sam predstavila treću kolekciju koju sam specijalno kreirala za Monu. JJ Star Collection namenjena je svim ženama koje žele da zablistaju sjajem pravih zvezda, a poruka koju modeli iz ove kolekcije nose jeste da uvek budete hrabri i spremni na sve izazove - ističe Jelena. 


Još ne razmišljamo o veridbi

Srpska teniserka Jelena Janković i njen dragi, vaterpolista Mlađan Janović, godišnjicu svoje strasne romanse proslavili su romantičnom večerom u Njujorku, a kasnije su iskoristili slobodne dane kako bi se odmorili u Francuskoj. Uživali su u sunčanim danima i činjenici da su posle dugo vremena sve vreme mogli da budu posvećeni jedno drugom na prelepoj Azurnoj obali koja ih je očarala. Ipak, uprkos snažnim emocijama, ne razmišlja da svoju vezu kruniše veridbom.

- Još ne razmišljamo o tome jer smo mladi. Oboje smo duboko vezani za profesije kojima se bavimo i gde još puno toga možemo i moramo da pokažemo i dokažemo. Lepo nam je ovako - iskrena je teniserka.

Ksenija Konić

makonda-tracker