Tijana i Lazar u Jelen Top 10

0
U novom terminu, tačno u ponoć, nedeljom na b92, u emisiji Jelen Top 10, Lazar Sakan i Tijana Todorović vode publiku na zabavu punu zdrave domaće pop-rok muzike
foto: promo
foto: promo

U formi top-liste, ali sa mnoštvom propratnog sadržaja, emisija Jelen Top 10 producentske kuće Letter&Sun, pokušava da publici gladnoj dobrog zvuka približi savremenu domaću pop-rok muziku i promoviše mlade bendove iz Srbije i regiona.

Voditeljski tandem čine seksepilna Tijana Todorović i jedan od najpoželjnijih muškaraca u Beogradu - Lazar Sakan.

Na do sada neviđen i potpuno drugačiji način oni gledaoce upoznaju sa najboljim pesmama, ali i sa novim izvođačima, intervjuišu najveće rok zvezde s ovih prostora i prezentuju muzičku scenu u zemljama oko nas.

- Kroz emisiju Jelen Top 10 prošlo je više od trideset gostiju: Cane iz Partibrejkersa, Obojeni program, Koja iz Discipline, Negativ, Slaptrap, Autopark, Sevdah Baby, Svi na pod, Žene kese, S.A.R.S, Sergej Trifunović, Van Gogh, Nežni Dalibor...

Koja iz Discipline kičme je govorio o svom novom muzičkom filmu i osamdesetim godinama u Beogradu, a u jednoj od narednih emisija gostovaće Dubravka Marković, voditeljka čuvenog Hita meseca.

- U Jelen Top 10 govorilo se o muzici, pominjala se politika i neka bivša vremena, ali je osnova priče: buđenje uspavanog rokenrola i pop muzike u Srbiji – kaže Tijana, čiji su zaštitni znaci visoke štikle, crveni karmin i šiške preko jednog oka, a zanimanje jednostavno muzika.

Lazaru je ovo novinarski debi, ali je zbog svog entuzijazma pravo osveženje i za bendove i za ekipu koja realizuje emisiju.

- Slušam i volim muziku koju naša emisija promoviše, tako da je pravo uživanje kada radite na ovakvom projektu. Tijana je kreativna i bavi se ovim poslom već dugo, tako da su mi njeni saveti o novinarstvu i televizijskom prezentovanju dobrodošli - objašnjava Lazar koji je svojevremeno bio uveren da je muzika pravi put za njega i svirao bas gitaru skidajući note nekih od sadašnjih gostiju emisije Jelen Top 10.

- Ovo je pravi izazov za mene. Možda mu se i ne oduprem, već se barem nakratko vratim gitari, i ko zna... – zagonetan je Lazar.

– Ne verujem u priču da ovde više nema onih koji žele da slušaju neku drugu vrstu muzike na maternjem jeziku. Mislim da je sve to samo zbog (ne)zastupljenosti u medijima. Bogatstvo i neverovatan potencijal koje poseduju domaći bendovi su ogromni, moramo raskrčiti medijski prostor i dati šansu publici da to i čuje. Često dobijamo komentare od kolega sa drugih televizijskih i radio stanica da imaju utisak kako je scena živnula. Šta god to da znači, ako je tačno i ako je zbog nas - radujemo se! - iskren je Lazar.

U emisiji Jelen Top 10 već je bilo i promocije hitova, a želja za gostovanjem je sve više. Tijana spremno dočekuje prvi talas buđenja.

- Sevdah Baby su lansirali svoj super-mega-hit Tri poljupca u našoj emisiji, a gledaoci se najčešće raspituju za Slaptrap.

Tijana preporučuje i prilog o festivalu nove domaće muzike koji dokazuje da naša scena ipak ima i dovoljno bendova i dovoljno publike, kao i prilog o snimanju spota Superheroj benda Stuttgart Online, koji priča o superherojima ovog grada.

- U početku smo imali pune ruke posla da nađemo bendove, ubedimo ih da dođu u goste, a sada imamo pune ruke posla odgovarajući na mejlove i pozive. Nadam se da će polako početi da nam dolaze i gosti iz republika bivše Jugoslovije. To bi bila prava konkurencija, kao nekada - kaže šarmantna voditeljka i zajedno sa svojim kolegom poručuje gledaocima:

- Slušajte dobru muziku i bićete dobri ljudi. Slušajmo domaće!

makonda-tracker