Novak Đoković: Ljubav mog života

1
Iako je ranije nerado govorio o devojci koja je osvojila njegovo srce, naš najbolji teniser i treći reket sveta, Novak Đoković, nakon pobede na turniru u Bazelu otvoreno je priznao da za njega ne postoji nijedna druga devojka
foto: Guliver / Getty Images
foto: Guliver / Getty Images

Svojim atraktivnim izgledom, šarmom i uspešnom sportskom karijerom, naš najbolji teniser Novak Đoković, osim što uspešno osvaja turnire, neprestano je i na meti obožavateljki. I pored brojnih devojaka širom planete koje bi mu vrlo rado poklonile svoje srce, treći reket sveta više ne krije da ga osim njegove devojke Jelene Ristić, studentkinje ekonomije u Milanu, nijedna druga ne zanima. Iako su zajedno četiri godine i uživaju u najdivnijim emocijama prožetim bezgraničnim poverenjem i razumevanjem, popularni teniser nije mnogo pričao o njoj u javnosti, a ona je zbog studentskih i poslovnih obaveza koje je poslednjih deset meseci imala kao jedan od zaposlenih u naftnoj kompaniji Tavoli, čije je sedište u Monaku, retko odlazila na njegove mečeve. Međutim, na poslednjem turniru u Bazelu, gde je Novak osvojio prvo mesto i približio se drugoplasiranom Rafaelu Nadalu na listi najboljih tenisera, u loži je sedala njegova izabranica i naočigled svih vrlo emotivno proživljavala sve njegove uspone i padove tokom meča. Prisustvo voljene devojke na tribini koje mu daje snagu i elan, doprinelo je da se nakon finala dvadesetdvogodišnji Novak još više obraduje novom peharu. Jelena je u Bazel stigla nekoliko sati pred početak samog meča, a kada je ugledao svoju devojku u publici, teniser nije mogao da sakrije radost. Iako ovog puta u loži nije sedela njegova majka Dijana, kao ni braća Marko i Đorđe, otac Srđan stigao je na finale, u pravi čas da podrži svog prvenca.

- Drago mi je što je Jelena stigla u Bazel i bodrila me tokom meča, to mi stvarno mnogo znači. Ona je ljubav mog života - izjavio je za švajcarski magazin Bild naš proslavljeni teniser kada ga je novinar u neobičnoj igri asocijacija upitao ko je Jelena Ristić.

Mladalačka ljubav između dvadesetčetvorogodišnje Jelene i Novaka odolela je mnogim iskušenjima, skandalima i činjenici da zbog obaveza ne mogu da provode mnogo vremena zajedno. Gde god da se pojave, njih dvoje deluju zadovoljnije nego ikada, sigurni da je snažna ljubav kojoj ne dozvoljavaju da se ugasi, istinska vredna svih odricanja.  

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker