Alka Vuica: Ljubila sam se sa ženom

0
Kandidatura za predsednika Hrvatske vratila je u žižu javnosti pevačicu, pesnikinju i voditeljku Alku Vuicu koja ne krije da je tokom osamdesetih seksualno eksperimentisala s istim polom
foto: Story press
foto: Story press

Život jedne od najkontroverznijih ličnosti sa hrvatske javne scene, pevačice, voditeljke i književnice Alke Vuice, oduvek je podsećao na pravu holivudsku priču, s mnogo uspona i padova. Ona je često predstavljana kao fatalna dama pred čijim čarima nisu mogli da odole ni najuticajniji muškarci s našeg podneblja. Oduvek se spekulisalo da je Alka, pre nego što se ostvarila u ulozi majke, živela burno i raskalašno, a otkako se kandidovala za predsednika Hrvatske i ponovo dospela u žižu javnosti, pojedini novinari otvorili su knjigu intriga i skandala i u medijima se pronela priča da je Alka tokom osamdesetih godina uživala u vezama sa ženama.

- Često su dame, koje su bile naklonjene istom polu, gajile emocije prema meni. Međutim, mogu da kažem da nikada nisam bila u ljubavnoj vezi sa ženom. Osamdesetih je bilo moderno da se eksperimentiše i ja se jesam poljubila sa ženom, ali nikada nisam bila zaljubljena u nju. Ne mogu da budem zaljubljena u osobu istog pola, na moju veliku žalost, jer smatram da u tom slučaju ne bih bila srećna u ljubavi. Inače, mislim da to nije nešto čega se treba stideti, smatram da svi ljudi treba da žive u miru sa sobom, da budu ono što jesu i otvoreno se nose sa svojim osećanjima. Ne delim ljude po njihovoj seksualnoj orjentaciji, boji kože ili verskoj pripadnosti, već na dobre i loše, to je jedina podela u koju verujem - kaže ova četrdesetosmogodišnjakinja koja je na ideju da se kandiduje za mesto predsednika države došla spontano.

- Iz šale rešila sam da se kandidujem za predsednicu Hrvatske. Kao poznata i svesna osoba, morala sam da se uključim i iskoristim svoju popularnost da pomognem narodu. Mislim da je to dužnost svakoga ko ima imalo ljudske časti.

Pored toga, Alka je požrtvovana majka sada dvadesetjednogodišnjeg sina Ariana, kojeg je dobila u vezi sa umetnikom Vukom Veličkovićem, za kojeg se nikada nije udala, što joj je ostala neostvarena želja.

- Kada god se sretnem sa Vukom koji trenutno živi u Parizu, zažalim što se nisam udala za njega, ali takva mi je sudbina. Plod naše ljubavi je sin i oboje smo presrećni što će on zauvek predstavljati sponu među nama. Nas dvoje smo u odličnim odnosima, volimo se i poštujemo. Bez obzira na sve okolnosti, nas troje smo porodica i tako se osećamo svakodnevno - iskrena je Alka.

U životu je nailazila na razna iskušenja s kojima se borila sama, a najlepše trenutke provodila je sa svojim jedincem. Prepreku da bude zadovoljna nije predstavljalo ni to što je samohrana majka i bez materijalne pomoći sa muške strane.

- Biti majka je odgovoran zadatak, a biti samohrana majka je pravi poduhvat. Međutim, ljubav koju majke osećaju najdivnije je nadahnuće i snaga koja može da pomeri planine. Moj sin je moj ponos i najveća ljubav. On studira produkciju u Londonu, a nedavno je uradio muziku za predstavu Staklena menažerija za Prešernovo pozorište u Sloveniji. Ne mešamo se jedno drugom previše u život, ali poštujemo ono što želimo i osećamo. Uvek sam ga tako odgajala i pružila mu slobodu - kaže pevačica koja trenutno nije zaljubljena, ali bi volela da u skorijoj budućnosti pronađe muškarca kome bi zauvek poklonila svoje srce.

- Čeznem za muškarcem koji bi me voleo i kojeg bi mogla da volim celog života. On ne mora da bude savršen. Kada je reč o braku, smatram da taj papir ne predstavlja potvrdu ljubavi, a ponekad čak ne osigurava ni podelu imovine, iako mislim da je zbog toga i izmišljen.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker