Mirjana Bobić-Mojsilović: Rasplamsali žar u srcu

5
Iako je svoj ljubavni život krila dve decenije, književnica, novinarka i slikarka Mirjana Bobić-Mojsilović, više ne skriva koliko ju je usrećila veza sa sportskim direktorom FK Spartak Zlatibor Voda Dušanom Odžaklićem
foto: Vladimir Miloradović
foto: Vladimir Miloradović

Da ljubav ne zna za godine i da zakuca na vrata onda kada se to najmanje očekuje, osetila je naša popularna književnica, slikarka i novinarka Mirjana Bobić-Mojsilović. Otkako je pre pune dve decenije ostala udovica i sama nastavila da se bori kroz život, mediji su je često dovodili u vezu sa raznim poznatim muškarcima, ali je ona uvek ostajala nema kada je u pitanju njen emotivni status. I dok su se problemi koje je doživljavala kao samohrana majka nizali, a svaki novi dan za nju donosio pregršt neizvesnosti, Mirjana je javno govorila jedino o svojoj dvadesetjednogodišnjoj ćerki Mili, studentkinji arhitekture, koja je za nju predstavljala najveći izvor radosti. Ipak, majčinska ljubav nije bila dovoljna da u njoj probudi strast koju je mogao da ponovo oživi za nju neodoljivi muškarac. Sjaj u njenim očima i žar u njenom srcu rasplamsao je posle dugo godina samoće Dušan Odžaklić, sportski direktor fudbalskog kluba Spartak Zlatibor Voda, čovek pored koga je Mirjana pronašla davno izgubljenu sreću. Iako ni danas ne želi javno da komentariše svoj ljubavni život, jedna od najatraktivnijih Srpkinja ne krije da je zaljubljena, a pozitivna energija koja izbija iz svakog njenog osmeha dokaz je da je srećnija nego ikada.

- Tačno je da sam zaljubljena, ali svoj ljubavni život ne bih komentarisala u javnosti - izjavila je dama čija je poslednja knjiga Srce moje prevedena na nekoliko stranih jezika.

Popularna spisateljica i njen izabranik zaplovili su u romansu početkom 2009. godine. U početku su se trudili da po svaku cenu sakriju svoja osećanja, ali sada se često mogu videti na javnim mestima kako razmenjuju reči, osmehe i poljupce. Prema rečima Mirjaninih bliskih prijatelja Dušan je uspeo da osvoji njeno srce i svakodnevno joj svojom duhovitošću izmami po nekoliko osmeha pa ne bi čudilo ni da se uskoro začuju i svadbena zvona. U masi muškaraca koji su godinama pokušavali da privuku njenu pažnju ona je izabrala onog koji je u potpunosti odgovarao njenom prototipu savršenog partnera.

- I kada sam bila mlađa, a i danas, kod muškaraca me privlače iste stvari - kombinacija muškosti, plemenitosti, duhovitosti i naravno drskosti - otkrila je autorka bestselera Suze su OK i Majke mi bajka u intervjuu za Story.

Budući da je letos napunila pedeset godina, autorka emisije Pogodi ko dolazi na večeru koja se emitovala na TV Fox, u svojim delima, ali i u privatnom životu uvek je naglašavala da nikada nije kasno za pravu ljubav i strogo se protivila razmišljanju da se u životu voli samo jednom. Svojim izgledom, stavovima i razmišljanjima pomerala je granice i pomagala svojim vernim čitateljkama da shvate da se voleti može i u dvadesetoj i u pedesetoj i u šezdesetoj godini.

- Smatram da za ljubav nikada nije kasno. Što se udaje tiče uvek se našalim pa kažem da mi nije toliko do svadbe koliko mi je do braka - izjavila je početkom leta za Story čuvena novinarka.  

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker