Jelena Janković: Povratak u Beograd

0
Teniserka Jelena Janković je nakon naporne godine došla u Srbiju kako bi se odmorila, a na svom zvaničnom sajtu objavila je dnevnik u kome sumira utiske i objavljuje planove za sledeću godinu
foto: Milena Rakočević
foto: Milena Rakočević

Osma teniserka sveta Jelena Janković ovu godinu pamtiće po mnogim usponima i padovima na poslovnom planu. Porodična tragedija koja joj se desila kada joj je preminula baka imala je uticaj i na njen profesionalni život. Ipak, podršku za sve ima od dečka Mlađana Janovića koji je takođe sportista i razume je u svakom segmentu.

- Lepo je biti ponovo kod kuće, u Beogradu, u zimskom periodu kada sneg pada, pogotovo što ja najviše vremena provodim u toplijim krajevima i nemam puno mogućnosti da uživam u zimskim čarolijama. Ujutru kad se probudim, neobično mi je što nemam raspored obaveza koje inače imam svakodnevno tokom sezone. Sada sam slobodna da svoj dan oblikujem onako kako ja želim, a još uvek toga nisam svesna i još uvek kada ujutru otvorim oči pomislim da ću uskoro morati na trening – piše na svom sajtu Jelena i sumira utiske iz protekle sezone.

- U  septembru sam na azijskoj turneji doživela povredu ruke što me je veoma brinulo, nisam znala kako će se stvari odvijati i bilo je veoma neizvesno pitanje mog nastavka sezone. Uspela sam, da koliko toliko saniram povredu i bez mnogo treninga odigram turnir u Moskvi, izdržim pritisak i plasiram se po treći put na završni Masters turnir koji se i ove godine igrao u Dohi. Nije bilo lako aklimatizovati se, jer sam došla iz hladne Moskve na visoku temperaturu u Dohu, ali sam se kako je vreme odmicalo osećala sve bolje i bolje i uspela da završim takmičenje među četiri najbolje na tako prestižnom turniru.

Danas, dok vam pišem ovaj blog, dosta sam razmišljala o mojim rezultatima i igri u toku 2009, a od sada do kraja novembra neću razmišljati o tenisu, već ću odmoriti svoju glavu i telo do priprema za sledeću sezonu.

Cilj mi je da se u sledećoj takmičarskoj godini vratim u sam vrh i osvajam najveća takmičenja. Verujem u sebe i u svoje mogučnosti, samo da me zdravlje posluži, jer je to najbitnije. Daću sve od sebe i nadam se boljoj 2010. godini.

makonda-tracker