Branka Katić: Nisam nostalgičar

1
Naša proslavljena glumica Branka Katić nedavno je dala intervju hrvatskom magazinu Globus u kome je najavila premijeru filjma Žena sa slomljenim nosem
foto: Milovan Knežević
foto: Milovan Knežević

Srpska glumica Branka Katić oktobar je provela snimajući u Crnoj Gori film Čovek koji je želeo da živi svoj život. S obzirom na to da živi na relaciji Londonu – Njujork – Los Anđeles, stalna putovanja i čergarski način života joj odgovaraju. Sa sinovima Luisom i Džoom i suprugom Džulijanom Farinom, stalno je u porketu, a svi se najviše raduju kada dođu u Srbiju u posetu Brankinoj familiji. Glumica je presrećna što njena karijera ide uzlaznom putanjom, a još jedan razlog za sreću jeste i premijera filma Žena sa slomljenim nosom reditelja Srđana Koljevića u kome je Branka prvi put igrala sa Anicom Dobrom.

- Nisam nostalgičar koji sebe unesreći prisećanjem na stara vremena. I mene uvek iznova raduju novonastale situacije. Moja karijera je počela kada i raspad Jugoslavije, nažalost. I u svim lepim trenucima uvek je nekako iznad lebdeo oblak tuge da se nedaleko ljudi ubijaju zarad suludih uverenja i bezrazložne mržnje - kaže Branka Katić za hrvatski magazin Globus, a u intervjuu između ostalog govori i o epizodi HBO-ove serije Bored to Death u kojoj je direktor fotografije bio Vanja Černjul iz Zagreba.

- U mojoj epizodi su još bili i Ron Fehmiu i jedan glumac iz Slovenije. Bili smo bivša Jugoslavija u malom. Najviše smo voleli da gunđamo na našem jeziku. Razumećete, mislim, zašto...

Branka Katić trenutno radi na ulozi u francuskom filmu Čovek koji je želeo da živi svoj život reditelja Erika Lartiga, u kome će igrati i Katrin Denev i Roman Duri.

makonda-tracker