Lepa Brena: Čarobni rođendan u Diznilendu

Iako to nije ni slutila, slavnoj folk pevačici Lepoj Breni su njen suprug Slobodan Živojinović i sinovi Filip, Stefan i Viktor tokom dvonedeljnog odmora na Floridi priredili celodnevnu proslavu
1
1 / 6 Foto: Privatna Arhiva

Iako ne voli da obeležava datum svog rođenja, legendarna folk pevačica Lepa Brena prihvatila je ideju svog supruga Slobodana Živojinovića i sinova Filipa, Stefana i Viktora da njen četrdeset deveti rođendan 20. oktobra proslave u Diznilendu, u Orlandu na Floridi. Živojinovići su u Ameriku otputovali kako bi mogli da provedu što više vremena zajedno jer već godinama ne uspevaju da usklade poslovne i školske obaveze i pronađu dve nedelje tokom kojih bi bili potpuno posvećeni jedni drugima.

- Prvi put nakon mnogo godina otputovali smo svi zajedno na odmor. Ovog puta odlučili smo da otputujemo bez ličnog obezbeđenja, vozača i dadilja. Želeli smo da provedemo odmor usmereni jedni na druge. Shvatila sam da deca rastu i udaljavaju se od nas, kao i jedni od drugih i upravo je to bio razlog zbog koga smo se odlučili za ovaj porodični odmor. Filip je poslednje četiri godine bio na koledžu u Americi, dok su Stefan i Viktor preokupirani obavezama u školi. Boba i ja imamo previše poslovnih obaveza i u jednom trenutku smo primetili da su deca preko noći porasla - priča Lepa Brena kojoj je uprkos uspešnoj karijeri porodica oduvek bila na prvom mestu.

- Dečaci imaju svoje ambicije, trudim se da im pomognem da one pozitivne podstaknu u sebi, a one negativne pak pothrane duboko - kaže pevačica, koja je tokom odmora odlučila da svojim sinovima ispuni sve kaprice. Ipak, jednako kao i njih, i nju je oduševio bajkoviti Diznilend.

- Izuzetno sam se obradovala odlasku u Diznilend i filmski studio Univerzal. Mislim da je Diznilend odlično mesto za mentalno zdravlje odraslih i bolje je i od sedativa. Odlazak u svet bajki vratio me je u detinjstvo i ponovo probudio u meni onaj spokojni osećaj blaženstva i bezbrižnog odrastanja. Svi zajedno smo uživali u igrarijama, isprobavali razne perike koje su oslikavale likove iz inostranih serija. Stefan je nosio plavu periku poput Mardž iz serije Simpsonovi, Boba je izgledao kao Bob Marli, dok je Filip nosio masku princeze - uz osmeh priča Lepa Brena koja je oduševljena i rolkostom na kome je uživala u vožnji.

- Još mi se brčka mozak od brzine i količine adrenalina koju sam osećala dok smo se okretali za 360 stepeni. Čak i kada sam sišla sa rolkosta jedino što sam želela jeste da se ponovo popnem na vrtešku - ističe Brena, kojoj su najmiliji iste večeri priredili i pravo slavlje.

- Boba, Filip, Stefan i Viktor iznenadili su me velikom tortom sa svećicama u restoranu Palm gde smo proslavili rođendan i odlično se proveli. Inače, kad god odemo na Floridu odlazimo u restoran hotela Hard rok jer se tamo služe najveći i najbolji rakovi. Na dan rođendana dobila sam mnogo elektronskih i SMS čestitki i bila sam presrećna, naročito zbog toga što sam u svakoj videla iskrenost. Uvek mogu da primetim kada to neko čini iz kurtoazije, a ovog puta su mi svi iskreno poželeli sve najbolje - iskrena je Brena.  

Ksenija Konić

makonda-tracker