Oliver Dragojević: U središtu ljubavnog skandala

3
Pevač Oliver Dragojević našao se na stubu srama kada je pre tri godine bivša manekenka Branka Marić Muti otkrila da su njih dvoje bili ljubavnici, a od tada traju suđenja koja su nedavno dobila i svoj epilog
foto: Pixsell
foto: Pixsell

Jedan od najpopularnijih hrvatskih kantautora nekadašnje Jugoslavije, šezdesetdvogodišnji Oliver Dragojević, skupo je platio svoj greh i nepromišljenost iz prošlosti. Pevač koji je oduvek važio za uzornog porodičnog čoveka, našao se u središtu skandala kada je nekadašnja manekenka Branka Marić Muti javno priznala da je s njim bila u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi. Njih dvoje su, navodno, održavali intimne odnose tokom sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka, a koliko je afera bila ozbiljna, govori i činjenica da je Dragojević zbog Branke želeo da ostavi svoju suprugu Vesnu. Ljubavni trougao u kojem su se našli, nikome dobra nije doneo, a najviše patnje pretrpele su dame koje su morale, i posle toliko vremena, da se izbore sa sujetom i pronađu smisao u svemu što im je sudbina odredila.  

- Trebalo mi je deset godina da se oporavim od Oliverove preljube. Tokom svih tih godina, često sam zbog stresa i nervoze završavala u hitnoj pomoći. Dugo sam pokušavala da pronađem odgovor zašto se Oliver okrenuo drugoj ženi, ali na kraju sam shvatila da je reč o njegovoj nezrelosti i nesigurnosti – rekla je Vesna za hrvatski portal javno.com.

Nakon obelodanjivanja istine, supružnici Dragojević tužili su nekadašnju lepoticu zbog iznošenja laži jer je Branka tvrdila da su joj oni svakodnevno ostavljali preteće poruke na sekretarici. Međutim, ni ona njima nije ostala dužna. Uzvratila je kontratužbom i putem suda tražila nadoknadu za pretrpljen duševni bol zbog teških reči koje su izgovorene na njen račun. Pedesettrogodišnja Vesna nazivala ju je pogrdnim imenima i govorila da je Branka svojevremeno bila prostitutka i vlasnica bordela.

- Znala sam šta radim i ne kajem se ni zbog jednog postupka iz prošlosti. Priznajem, međutim, da mi nije bilo prijatno dok sam odlazila na suđenja. Nažalost, njihovo ponašanje nije mi ostavilo mnogo prostora, na takve uvrede mogla sam da reagujem samo tužbom. Sigurna sam da nakon svega što sam proživela i istrpela nisam zaslužila takvo ophođenje, ali ja sam borac i uvek idem do kraja – pojasnila je četrdesetšestogodišnja Branka razloge za svoje postupke.

Suđenja su dugo trajala, presude su se poništavale, a agonija za ovo troje aktera neuobičajene priče stalno se produžavala i povećavala sa svakim novim odlaskom u sudnicu. Nakon što je Opštinski sud u Zagrebu Oliveru ukinuo prvobitno donesenu presudu kojom je proglašen krivim, postupak je ponovo vraćen na početak pa je jedan od najpopularnijih Splićana opet morao da dokazuje kako nije uvredio nekadašnju partnerku. Na kraju, pre nekoliko meseci, donesena je presuda kojom je Vesna Dragojević proglašena krivom i na ime duševnog bola nekadašnjoj suparnici morala je da isplati određenu sumu novca.

- Nikada nisam želeo da govorim o svom životu izvan scene, ali spletom čudnih i nemoralnih okolnosti našao sam se u žiži skandala koji su drugi iscenirali. Moja intima je prvenstveno moja stvar i sve što treba da rešim uradiću u svoja četiri zida i s onima kojih se to tiče, a dušebrižnici će ostati gladni senzacije – rekao je Oliver Slobodnoj Dalmaciji i tom prilikom pojasnio zbog čega ne želi da održi koncert u Srbiji.

- Svojevremeno sam izjavio da nikada neću održati koncert u Srbiji, a tako će i biti jer ne želim da gazim svoju reč. Ne krivim one koji tamo odlaze i rade, ali ja to ne želim – rekao je Oliver.

Moni Marković

makonda-tracker