Ivana Peters: Pomirenje nakon razvoda (ceo tekst)

0
Pevačica Ivana Peters i njen bivši suprug Aleksandar, sa svojom ćerkicom Sarom, proveli su nekoliko nezaboravnih dana na Zlatiboru, gde su se među njima ponovo rasplamsale stare strasti
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Rok pevačica Ivana Peters, ovih dana ima mnogo razloga za slavlje. Osim što sa bendom Negativ slavi desetogodišnjicu rada i sprema veliki koncert u Hali sportova na Novom Beogradu, ona je ponovo srećna i na ljubavnom planu. Krajem septembra Ivana je sa ćerkicom Sarom otputovala na Zlatibor, a boravak na toj planini nenadano se pretvorio u jedan od najromantičnijih odmora, budući da se tamo pomirila sa bivšim mužem, direktorom domaćeg predstavništva firme Still i nekadašnjim članom rok benda Sunshine - Aleksandrom Petersom.

- Sara obožava kada provodi vreme sa oba roditelja zajedno, nas troje smo prava srećna porodica, ali ne bih da pričam o detaljima odmora na Zlatiboru - uz zagonetan osmeh kaže Ivana za Story u čijem se glasu oseća radost zbog pomirenja sa voljenim, čije je prezime zadržala nakon razvoda, koji je zakonski okončan pre oko godinu dana. Ona se za svog dragog udala 2005, posle višegodišnjeg zabavljanja, a rastali su se krajem 2007, zbog neslaganja u karakterima. Razlaz je, međutim, za poznati par bio samo prelazno rešenje jer su njih dvoje shvatili da ne mogu jedno bez drugog.

- Volela bih da čitaocima petak, trinaesti novembar, dan mog koncerta, bude zanimljiviji od mog privatnog života, a za sve ostalo neka se pitaju, sumnjaju i neka ih to veseli. Reći ću samo da sam zaljubljena, ali ne i u koga - smeje se Petersova čijoj je prošlonedeljnoj promociji albuma Spusti me na zemlju prisustvovao i njen dragi. Tom prilikom Ivana i Aleksandar razmenjivali su nežne poglede i držali se za ruke dok ih je oboje naizmenično ljubila njihova trogodišnja mezimica. Pevačica je potom izašla na binu i otpevala nekoliko novih pesama, a prva među njima bila je Mamin sin, uz koju malena Sara obično najradije istrči na binu u želji da zapeva sa svojom mamom.

- Kada je njen tata tu, ne moram da je pratim pogledom jer znam da je na sigurnom. Inače, ona izuzetno voli da izađe na binu i uzme mi mikrofon, a nedavno je krenula i na pevanje u hor Čarolija - opisuje Ivana nestašluke i interesovanja svoje ćerke i otkriva na koji način je smršala i povratila staru liniju.

- Zelena kafa, koja mi smanjuje apetit, najzaslužnija je za to što sam smršala, a moji kilogrami u poslednje vreme nestaju prilično brzo, uz pojedine vežbe koje praktikujem - priča pevačica koja će pre proba za svoj veliki koncert početi da drži i časove pevanja  novoosnovanom tinejdžerskom horu Pop block, za koji već vlada ogromno interesovanje.

- Nikada neću zaboraviti kada sam u osnovnoj školi dobila četiri petice baš jednog petka trinaestog i od tada volim taj broj kog se svi plaše. I moja prijateljica Leontina Vukomanović rođena je 13. novembra, tako da ću tog dana imati više razloga za slavlje.

- Promociju albuma nisam namerno natempirala mesec dana pred koncert, već sam je jednostavno odlagala zbog drugih privatnih i poslovnih obaveza, a i pomalo sam se ulenjila, otkako sam dobila Saru, pa čekam druge da rade umesto mene - smeje se rok umetnica koja još nije detaljno osmislila scenario koncerta.

- Znam da bi to trebalo da bude i vizuelni ugođaj za publiku, ali ću se prvenstveno truditi da im priredim odličan audio spektakl jer nas ljudi mogu videti u novinama, spotovima, ali na koncert dolaze da bi nas slušali - zaključuje dama moćnog glasa koja će u skorije vreme možda ponovo stati na ludi kamen sa Aleksandrom Petersom koji je, po svemu sudeći, ljubav njenog života.

Nikola Rumenić

makonda-tracker