Sandra Meljničenko: Oblikujem život kako nam i dolikuje

4
Otkako se udala za ruskog milijardera Andreja, srpska lepotica Sandra Meljničenko uživa u bajkovitom životu u kojem njene želje postaju stvarnost, a jedna od njih je da sledeće godine dobije i potomstvo
foto: Gleb Kosorukov
foto: Gleb Kosorukov

Pre gotovo petnaest godina kada se na srpskoj sceni pojavila grupa Models niko u našoj zemlji nije mogao ni da pretpostavi da će godinama kasnije jedna od devojaka iz atraktivne muzičke četvorke postati jedna od najpoznatijih Srpkinja na planeti u trenutku kada se udala za ruskog oligarha Andreja Meljničenka. Ruski bogataš, koji je rođen u Gomelu u Belorusiji, nakon što je diplomirao na smeru za finansije na Institutu Plekhanov, specijalizovao se za kreditiranje, potom osnovao MDM banku, da bi naposletku postao predsednik iste. Negde na polovini svog mandata kao predsedavajući Upravnog odbora pomenute banke, Andrej je upoznao srpsku lepoticu u koju se ubrzo zaljubio. Ruskom bogatašu atraktivna brineta zaklela se na večnu ljubav i vernost u prvoj nedelji septembra 2005. godine, a tačno na četvrtu godišnjicu, koju su proveli na Santoriniju, od svog voljenog na poklon je dobila nakit u vrednosti od oko 10.000 evra, kako je Story ekskluzivno preneo. Neposredno pre godišnjice, nekada uspešna manekenka boravila je u Crnoj Gori ostavivši tom prilikom bez daha sve one koji su videli jahtu u obliku slova A, specijalno napravljenu za nju u jednom nemačkom brodogradilištu. Pored toga što su divne tople večeri provodili na svojoj jahti, uživajući tokom jedne od njih u izvedbi ruskih romansi Ane Bekute, zaljubljeni par pojavio se i na koncertu Severine Vučković, u hotelu Dubrovnik Palace u Dubrovniku. Strpljivo pozirajući okupljenim fotoreporterima, Sandra i Andrej napravili su pravu pometnju među prisutnima koji su želeli da na sve načine proćaskaju sa slavnim supružnicima. Iako su na nastup hrvatske pevačice došli zbog toga što je lepa Sandra njen fan, muzički ukus bivše modelsice znatno se razlikuje kada uživa u kućnoj atmosferi.

- Moj muzički ukus varira zavisno od raspoloženja. Jednako rado slušam poslednji album Džastina Timberlejka, kao i muziku sa MTV-a. Volim da gledam i mjuzikle, naročito kada sam u Londonu ili Njujorku, a rado kupujem najnovije mjuzikle na CD-u i potom pažljivo učim reči - otkrila je nedavno na svojoj zvaničnoj internet stranici zgodna Srpkinja kojoj su najdraži mjuzikli Meri Popins i Fantom iz opere. Najveće svetske zvezde među kojima Vitni Hjuston, Kristina Agilera, Enrike Iglesijas i Dženifer Lopez već su pevale i uživo za Meljničenkove na njihovim intimnim raskošnim proslavama proteklih godina, a mediji su danima prenosili kako je Sandrin život zbog svih privilegija koje uživa nalik bajci.  

Pored toga, budući da je godinama radila kao manekenka, Sandra retko propušta revije svojih omiljenih kreatora, kao što su Kristijan Lakroa, Rikardo Tisijo i Karl Lagerfeld.

- Moda je umetnost, a poseta reviji visoke mode daje svakom čoveku uvid u ono što je novo u svetu mode. Modne revije utiru put svim važnim trendovima za novu sezonu - ističe gospođa Meljničenko čiju venčanicu je kreirala  čuvena kreatorka venčanica Vera Vang. Sandra obožava i kreacije Džona Galijana pa je tako pre dve godine za svoj trideseti rođendan kupila jednu od njegovih dramatičnih kreacija, pristiglih direktno sa piste. Nije je ni probala sve do noći pred rođendansko slavlje i tek tada je ustanovila njenu osnovnu manu.

- Haljina je bila crvena i snažno inspirisana japanskom kulturom. Ali ja nisam znala da je teška četrdeset kilograma. No, nekako sam uspela da je nosim te večeri - smeje se šarmantna izabranica ruskog milijardera koji sa svojom voljenom najčešće provodi vreme u Rusiji gde, kako se pretpostavlja, poseduje na stotine nekretnina, kao i imanje na Antibima, na jugu Francuske. Od nekoliko domova u kojima provode svoje vreme, Sandri je omiljeni upravo onaj na Azurnoj obali, o čemu je govorila i kada je početkom godine vrata svog doma otvorila novinarima ruskog izdanja magazina Tatler.

- Svaki svoj dan osmišljavam, planiram i stvaram onakav način života kakav nam oboma dolikuje jer mi imamo tri kuće u tri države i svaku stolicu i svaki tanjir izabrala sam sama - rekla je tada Sandra i otkrila da se i njen fizički izgled menjao otkako je stupila u brak.

- Kada smo se Andrej i ja upoznali imala sam svetlu kosu, upale obraze, a telo - kost i koža. Danas je moja figura ženstvenija, kosa mi je ponovo tamna i meni se to sviđa. Nadam se i njemu - uz osmeh je pričala Sandra koja se nedavno fotografisala i za magazin Prime Traveller, čiji fotosešn Story ekskluzivno objavljuje. Uz set čarobnih fotografija, srpska milijarderka govorila je i o tome kakva iskustva doživljava na putovanjima širom planete što inače predstavlja njenu najveću strast.

- Bila sam u toliko zemalja neizmerne lepote i posebnosti pa mi je teško da odlučim koja mi je najdraža. Međutim, države Južne Amerike imaju posebno mesto u mom srcu. Posebno Bolivija jer iako je jedna od najsiromašnijih zemalja na tom kontinentu istovremeno je i najlepša - ističe lepa Srpkinja koja baš kao i njen suprug strasno uživa u ronjenju. Upravo želja da proputuje što više zemalja tokom prvih godina braka navela je Sandru da u dogovoru sa svojim voljenim odloži planove o potomstvu, ali će njih dvoje, prema tvrdnjama osoba bliskih ovom paru, o toj temi ozbiljnije razmišljati već sledeće godine, budući da i tridesetsedmogodišnji Andrej silno priželjkuje da se ostvari u ulozi oca.  

Do tada šarmantna brineta se ne razdvaja od svog vernog ljubimca kojeg je dobila od muža, još dok su se zabavljali. Čistokrvni maltezer Vala, Sandri pravi društvo gde god da se ona nalazi pa se i sama nekoliko puta našalila kako su se šape njenog psa spustile na tlo izuzetno udaljenih mesta kao što su Himalaji i Antarktik, gde je par svojevremeno dočekao Novu godinu. Budući da joj ga je njen dragi darovao na Dan zaljubljenih, Vala je dobila ime po svetom Valentinu, a Andrej je želeo da njegova supruga poseduje ljubimca koji je karakterističan za mnoge kraljevske domove. Sandra se od Vale nije odvajala ni tokom nedavne posete nemačkoj prestonici, gde su boravili na prestižnoj manifestaciji Ruski bal, koja se tradicionalno organizuje svake godine, a društvo im je između ostalih pravio i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder. U pauzi između diplomatskih zabava u Berlinu, Sandra je opustošila radnje Chanel i Cartier. Ipak, nakon kratkog uživanja par se rado vratio svojoj mirnoj svakodnevici koju osim izvršavanja radnih obaveza i odlazaka na putovanja čini i humanitarni rad, kome su oboje izuzetno posvećeni.

Nikola Rumenić

makonda-tracker