Branko Tomović: Premijera filma Pope Joan

U ponedeljak 19. oktobra u Berlinu, održana je svetska premijera filma Pope Joan u kome igra i srpski glumac Branko Tomović
0
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Film Pope Joan baziran je na bestseleru Dona Krosa i govori o najbolje čuvanoj tajni Vatikana, o ženi koja se prerušila u muškarca i postala papa. Glavne uloge u ovom filmskom ostvarenju nemačkog reditelja Sonkea Fortmana tumače Džon Gudman kao papa Sergijus i Dejvid Venham kao Gerol sa Džoanom Vokalek u glavnoj ulozi. Srpski glumac Branko Tomović tumači lik Primiceriusa Paskala, neprijatelja Pape Džona. Inače, Branko je snimao svoju ulogu više od mesec dana po jakom afričkom suncu u Maroku.

- Na snimanju je bilo fantastično. Zbog filma je ponovo napravljen Rim u sred pustinje, upravo zbog toga ceo prizor je izgledao impresivno kao i kostimi i sve je podsećalo na neki drugi svet – rekao je Tomović.

Inače, Pope Joan je jedan od najskupljih evropskih filmova, a u ponedeljak je imao svečanu premijeru u Nemačkoj. Specijalno zbog ove premijere srpski glumac Branko Tomović nosio je odelo našeg kreatora Aleksandra Nikolića, koji inače sarađuje sa Robijem Vilijamsom i Brankom Katić.

Tomović je te noći izabran od strane britanskog filmskog magazina Moviescope za One to watch. Do sada je Branko igrao u filmu Taximan sa Marijom Karan, u Amor Fati sa Peđom Bjelcem. Studirao je glumu u Njujorku na Lee Strasberg Institute, koju su pohađali i Al Paćino i Robert Deniro.

makonda-tracker