Seve zapalila Arenu

Popularna splitska pevačica na binu se spustila na ljuljašci, a tokom dvoipočasovnog spektakla pred oko 15.000 fanova, koji je režirao Jug Radivojević, publiku je oduševila scenskim nastupom i vokalnim sposobnostima.
6
1 / 28 Foto: Bojan Stanić

Velikim scenskim spektaklom u Beogradskoj areni, hrvatska pop pevačica Severina Vučković i zvanično je u subotu potvrdila zvezdani status i na tlu Srbije, odakle je krenula u osvajanje Balkana. Koncert za pamćenje pratilo je oko petanest hiljada ljudi, a Seve ga je otvorila numerom Zdravo, Marijo koju je otpevala u venčanici. Nakon što se obratila publici sa Dobra večer lipe Beođgrađanke i Beograđani, nastavila je da niže svoje  hitove, poput Dodirni mi kolena, koje je svojevremeno obradila. Na sceni ju je pratila plesna grupa, pod vođstvom beogradskog baletskog igrača Milana Gromilića, koja je takođe, u više navrata dobila ovacije prisutnih. Severina se nekoliko puta presvlačila, a većinu kreacija koje je nosila potpisuje srpski kreator Zvonko Marković. Zavodljivim plesom, publiku je bacila u trans tokom orijentalnog dela koncerta, kada je otpevala numere Da si moj i Ajde, ajde zlato moje, dok je uz numeru Dalmatinka, lebdeći u vazduhu na improvizovanom polumesecu na kraju otpevala: Dalmatinka, Srbijanka. Nisu izostali ni najavljivani gosti: Petar Grašo, Jelena Rozga, Goran Bregović i srpska pop zvezda Nataša Bekvalac sa kojom je Seve otpevala pesmu Prijateljice, a na bini im se tom prilikom pridružila i učesnica Operacije trijumf, Ana Bebić. Nakon što je Nataša izvela svoj hit Dobro moje, na scenu se vratila Vučkovićeva pevajući stihove pesme Đurđevdan. Arenom se orilo A ja nisam, sa onim koga volim, sve dok atraktivna Splićanka nije najavila kuma Gorana Bregovića. Kada se oko 23 sata povukla sa bine i zvanično završila koncert, publika ju je vratila na bis, te je tom prilikom izvela još dve numere: Ja samo pjevam, ja samo sviram i Virujen u te.

Posle Beograda, kom je četrdeset i pet minuta pre ponoći poželela laku noć, Severina bi uskoro trebalo da zapeva i u Novom Sadu, Sarajevu, Skoplju i Ljubljani.

 

AFTER PARTY U DORIAN GRAY-U

Iako je prvobitno bilo planirano da se okupe u jednoj prestoničkoj vinariji, veselo VIP društvo se nakon koncerta, zajedno sa zvezdom večeri preselilo u popularni restoran Dorian Gray, u ulici Strahinića bana, na Dorćolu. Osim najužeg tima koji je radio na koncertu, uključujući i slavnog menadžera Raku Marića, u pomenutom restoranu okupili su se između ostalog i Jelena Rozga, Nataša Bekvalac, Petar Grašo, ali i dobro raspoložena modna dizajnerka Marijana Mateus, koja je bila u društvu tridesetak probranih zvanica.

 Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker