Leontina i Filp Pat: Ljubav je zajednički imenitelj za sreću

1
Tri nedelje nakon tajnog crkvene ceremonije venčanja, Leontina i Filip Pat, upriličili su i sklapanje građanskog braka i veselu žurku samo za najbliže dugogodišnje prijatelje
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Tajnim venčanjem u crkvi svete Petke na Čukaričkoj padini, 12. septembra 2009, kantautorka i umetnički direktor festivala Čarolija Leontina Vukomanović i muzičar Filip Pat stupili su u brak i u društvu roditelja i kumova zakleli se na večnu ljubav pred Bogom. Mala intimna proslava tada je upriličena u domu njenih kumova Milice i Željka Mitrovića, a 8. oktobra supružnici su organizovali i svečanu ceremoniju građanskog venčanja koje je upriličeno u restoranu Izi na Adi ciganliji. S obzirom na to da su na crkvenom venčanju prisustvovali samo njihova najuža rodbina i kumovi - Milica Mitrović i Ana Vasović supruga Filipovog kuma Velje iz Ekstra Orkestra, par je želeo ovog puta da za najbliže prijatelje napravi veliku žurku za pamćenje.

- Venčanje sa burmama i bidermajerom već smo imali u crkvi, a skoro mesec dana kasnije napravili smo jednu lepu, veselu, večernju žurku, na kojoj smo svoje potpise dali matičarki Goci. Inače, kako je tada sve oko crkvenog venčanja bilo tajno, čak sam i bidermajer kupovala kod bliskog komšije iz cvećare Kala, i malo ga slaguckala da sam kuma na jednom venčanju i da mi za hitno treba bidermajer za sutra. Kada je nedelju dana kasnije video da sam ja bila ta koja je nosila bidermajer, samo se nasmejao – iskrena je tridesetosmogodišnja umetnica koja poslednjih meseci ne skida osmeh sa lica.

Ksenija Konić

Više o ovoj temi pročitajte u 213. broju magazina Story, koji je u prodaji od 20. oktobra.

makonda-tracker