Ivana Zarić: Moje dve princeze

0
Za voditeljku Ivanu Zarić sve se promenilo od kada je dobila danas četvoroipogodišnju Katarinu i šesnaestomesečnu Olgu, a ona i njen suprug Ivan spremni su da učine sve za osmeh svojih devojčica
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Voditeljka Ivana Zarić sasvim je promenila svoje životne stavove i navike otkako su ona i njen suprug Ivan 28. januara 2005. godine dobili ćerkicu Katarinu, a potom pre šesnaest meseci i plavokosu Olgu. Osmeh preslatkih devojčica za Ivanu je danas najvažnija stvar na svetu i njena sreća je potpuna jer je oduvek priželjkivala da ima dve ćerke.

- Kada sam po drugi put ostala u drugom stanju, nadala sam se da ću opet dobiti devojčicu, pošto smatram da je odnos između dve sestre zaista poseban. I Katarina je, kako mi se čini, tako želela, mada sada traži i brata, ali njega će joj podariti Ivanova sestra, njena tetka Milica. Tako smo rešili i taj problem. Katarina je imala tri godine i tri meseca kada se Olga rodila. Pošto je bila vrlo mala, postojala je šansa da bude ljubomorna, ali ona se neizmerno radovala novoj bebi. Od početka mi je pomagala, dodavala razne stvarčice, pelene i nadzirala sve što se dešava oko Olge. Vrlo je ponosna što ima sestru, stalno se hvali i prepričava sve njene nestašluke.

Dok Katarina više liči na mamu, Olga je ista tata.

- Naša četvoroipogodišnja devojčica liči na mene po temperamentu, karakteru, ali i fizički. Olga je ista tata, a po naravi je sasvim svoja, samosvesna, uporna i žilava. Ukoliko naiđe na neku prepreku, ne odustaje dok je ne savlada. Kada je prohodala, stepenice su joj bile prava muka. Međutim, zainatila se da pređe prvo jednu, a onda i sve ostale. Sto puta je išla gore-dole, prvo držeći nekog za ruku, a potom i sama. Na kraju bi se samo pobedonosno osmehnula. Skoro sve razume, ali slabo priča, kako kažu - još nema primedbi. Jedine reči koje izgovara su mama, tata i kaka, što znači Katarina.

Za razliku od šesnaestomesečne Olge, Katarina je vrlo ženstvena, nežna i osetljiva. Majku najčešće iznenađuje cipelicama koje sama kreira, maštovitošću i zanimljivim crtežima

- Katarina je devojčica u svakom smislu te reči, velika je maza, kao mačkica. Osim toga, ima umetničkog dara i odlično crta. Odnedavno pravi cipele od pertli, maramica, kanapa i po kući šeta u svojim ludim sandalama i japankama. Konstantno me iznenađuje svojom kreativnošću. A Olga je pravi džambas i samo kad je u haljinici, ljudi uvide da je devojčica. Dešavalo nam se da joj obučemo crvene ili roze pantalone i, bez obzira na boju, svi su u fazonu: Kako je sladak bata. Ona isključivo na fotografijama deluje kao anđelak, inače je harambaša.

Od samog početka, Ivana i Ivan dele sve obaveze oko dece. Priroda voditeljskog i glumačkog posla dozvoljava im slobodniju preraspodelu vremena.

- Oboje se bavimo ćerkicama i mislim da njima to najviše prija. Kod nas je sve izbalansirano. Ivan nije od onih očeva koji ne umeju da urade nešto oko ženske dece. To je zaista super jer su devojčice vrlo privržene tatama, a njih dve su stalno na njemu, kao male koale. Sve četvoro rado odlazimo u parkić na Senjaku, nedaleko od našeg stana. Ceo život nam se odvija u radijusu od dve stotine metara. Tu Katarina ide u vrtić, a već se i zaljubila. Dečka je jurila i uhvatila uz pomoć dva drugara i od tada su par. Mislila sam da je cela priča plod njene mašte, ali vaspitačica mi je ispričala kako njih dvoje imaju svoj poseban svet, da se svađaju i mire, tako da je to jedna vrlo turbulentna romansa – s osmehom kaže Ivana.

Ana Rundo Mitić

makonda-tracker