Marija Marić-Marković: Slatki dani blagoslovenog stanja (ceo tekst)

0
Uprkos tome što je u četvrtom mesecu trudnoće, pevačica Marija Marić-Marković ispunjava sve svoje poslovne obaveze i raduje se trenutku kada će prvi put osetiti bebine pokrete
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Divnu vest da je u blagoslovenom stanju, tridesetogodišnja pevačica Marija Marić-Marković, poznatija kao Mari Mari, saznala je pre četiri meseca dok je boravila u Irskoj. Otkako su se ona i njen dve godine stariji suprug Uroš u januaru jedno drugom zakleli na večnu ljubav, nije prošlo mnogo vremena do ispunjena njihove želje da se ostvare u ulozi roditelja. Mada nisu planirali roditeljstvo, kada su saznali radosnu vest, oboje je obuzelo osećanje beskrajne sreće.  

- Kažu da se trudnoća desi onda kada su roditelji spremni za potomstvo. Čini mi se da u našim životima podsvest ima znatno veću ulogu nego što to želimo da priznamo. Po meni, dolazak bebe je nešto što je unapred predodređeno – priča Marija koja se uprkos trudnoći nije povukla iz posla.

- Normalno funkcionišem i imam sreću da sve ide kako treba, a nadam se da će tako biti i ubuduće. Mnogim prijateljima sam smešna jer još nisam svesna svog stanja i ponašam se kao da nisam trudna. To je posledica zdravog organizma, zbog čega sam srećna. Nikada nisam volela da se ponašam razmaženo, već sve što radim, radim u skladu sa svojim osećanjima. Bez obzira na to što sam sada u blagoslovenom stanju, to ne zloupotrebljavam. Najbitnije mi je da sam srećna i tome težim, da sam zadovoljna i da radim stvari koje mi prijaju.

Mada još nisu saznali pol bebe, Marija i njen suprug ističu da to nije ni važno jer im je jedina želja da dete bude živo i zdravo.

- Još je rano za smišljanje imena. Termin za porođaj mi je 19. mart, a možda beba dođe na svet i krajem februara pa mi je za sada jedina zanimacija da razmišljam o tome u kojem će horoskopskom znaku biti rođena – ističe pevačica koja je i tokom trudnoće zadržala svoj prepoznatljiv osmeh i vedrinu..

- Otkako sam saznala da sam u drugom stanju, mnoge navike sam promenila, a najvažnije je da više ne trpim glad, što mi se ranije često dešavalo. S obzirom na to da sam veliki gurman, verovatno ću se dosta ugojiti i kasnije verovatno imati problem sa mršavljenjem – otkriva pevačica.

Iako iskreno priča o tome da još ne oseća materinski instinkt, Marija nije opterećena porođajem, a sebe hrabri činjenicom da je očekuje jedna prirodna stvar koja se pre nje desila milionima žena.

- Oduvek sam volela decu i ponašala sam se razneženo kada bi se neko dete našlo u mojoj blizini. Ipak, majčinski instinkt još ne prepoznajem u sebi. Kažu da kada dete oživi u stomaku, onda se i majka menja, što sve dobija druge obrise kada se beba rodi. Uslediće pauza u poslu, ali sve dok budem mogla da radim u studiju i komponujem, neću menjati svoju svakodnevicu. Ne planiram da previše nastupam zato što ću svakog sledećeg meseca biti nesposobnija da koncert odradim kako treba – zaključuje Marija.

Ksenija Konić

makonda-tracker