Keti Peri ponovo vodi dodelu EMA nagrada

0
Keti Peri je prva izvođačica do sada koja će dva puta zaredom voditi dodelu nagrada EMA, koja se ove godine održava petog novembra u Berlinu
foto: MTV
foto: MTV

Američka pevačica i autorka, Keti Peri, biće voditeljika dodele nagrada MTV Europe Music Awards 2009 (EMA). U petnaestogodišnjoj istoriji dodele MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada, Keti je jedina izvođačica do sada koju su dva puta zaredom pozvali da bude voditeljka događaja. Ona će svoju čuvenu energiju i entuzijazam pokazati na pozornici tokom dodele koja će se uživo prenositi na MTV-ju iz dvorane O2 World iz Berlina u četvrtak, petog novembra u 21 sat.

Posle izuzetno uspešnog debitantskog nastupa na dodeli nagrada EMA 2008, koju je otvorila jašući na gigantskom balzamu za usne, i na kojoj je osvojila nagradu u kategoriji Best New Act, Keti se vinula u stratosferu kao prava globalna muzička izvođačica, a ove godine se vraća još veća i bolja na predstojeću dodelu koju će moći da prati više od 502 miliona MTV-jevih obožavalaca u Evropi i širom sveta.

Osim toga, Keti će ove godine stati rame uz rame s Bijonse, Lejdi Gagom, Šakirom i Leonom Luis jer je nominovana u kategoriji Best Video za svoj veliki hit Wakin Up in Vegas.

Komentarišući vest, Keti je rekla:

- Prošle godine sam se ludo zabavljala na dodeli EMA i velika mi je čast što su me ponovo pozvali. Pre dve godine bila sam XXXX, a sada sam, uz izvođače kojima se zaista divim, već drugi put na čelu jednog od najvećih muzičkih događaja na svetu!

Keti je stekla slavu 2008. godine svojim debitantskim singlom I Kissed A Girl koji se sedam nedelja zadržao na prvom mestu Billboardove top-liste Hot 100. U toku prošle godine, pesma je postala svetski hit u više od 30 država. Njen sledeći album One of the Boys ostvario je platinasti tiraž, a usledila su izdanja Hot N Cold i aktuelni hit Waking Up in Vegas.

Keti će se na pozornici dodele EMA 2009 pridružiti Green Day, Leona Luis i Tokio Hotel uz mnoge druge izvođače i prezentere. Po broju nominacija za dodelu EMA 2009. vode Lady GaGa i Kings of Leon sa po pet nominacija.

Još uvek možete glasati za Best Regional Act 2009. U konkurenciji su: Darkwood Dub, Dubioza Kolektiv, Elvis Jackson, Lollobrigida i Superhiks.

Dodela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada jedan je od najprestižnijih svetskih muzičkih događaja uživo. U 2008. godini dodela EMA zabeležila je više od četiri miliona posetilaca na stranici www.mtvema.com i više od 100 miliona glasova na internetu.

Za više informacija o dodeli MTV Europe Music Awards 2009 – i za glasanje – posetite:

www.mtvema.com i www.mtv.rs

 

 

makonda-tracker