Ljubinka Klarić: Moj mali princ

0
Tri meseca nakon što je njen sin Konstantin prirodnim putem došao na svet u bolnici u Los Anđelesu, glumica Ljubinka Klarić-Jovanović vratila se u Beograd, a Story prvi put objavljuje fotografije njenog mališana
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Plavokosa i plavooka glumica Ljubinka Klarić-Jovanović, koja se proslavila ulogom učiteljice Dunje u seriji Moj rođak sa sela, iz idilične bračne zajednice sa finansijskim konsultantom Nebojšom Jovanovićem u junu je dobila sina Konstantina. Dečačić je na svet došao u Los Anđelesu, a nakon tri meseca, Ljubinka se sa svojim mališanom vratila u Beograd, ponajviše zbog karijere. Kroz nekoliko nedelja pridružiće im se i požrtvovani suprug i otac koji se u Americi zadržao zbog poslovnih obaveza.

- Konstantin je dobra beba i plače samo kada mu nešto smeta, valjda su takva deca rođena u junu – počinje razgovor za Story ova filmska i pozorišna umetnica.

- Trebalo je da se porodim carskim rezom, pošto je moj sin u stomaku sedeo poput malog Bude, ali potom se okrenuo kako treba i  izašao prirodnim putem, nekoliko dana posle termina. Lekari u bolnici u Los Anđelesu izuzetno su se trudili oko mene – kaže poznata glumica i uz smeh dodaje da joj je porođaj protekao u miru i veselju.

- Konstantin je još u stomaku postao svetski putnik jer sam tokom trudnoće često putovala na relaciji Beograd – Los Anđeles, a pošto je rođen na teritoriji Sjedinjenih Država, postao je američki državljanin. Mali Amerikanac progovoriće na srpskom, a prva reč koju će reći biće, naravno, mama – smeje se šarmantna Ljubinka koja se nadala da će dobiti devojčicu.

- Ime Konstantin odabrala sam zbog toga što se smatra da će onaj ko ga nosi biti istrajan u životu, što je veoma bitna osobina. Dok sam ga nosila, ugojila sam se dvadeset kilograma, ali noge i ruke ostale su mi vitke pa mi se čini da sad imam bolju liniju nego ranije jer sam dobila ženske obline.

Budući da je Konstantin po rođenju bio izrazito crn, Ljubinka je u bolnici pomislila da su joj podmetnuli tuđu bebu.

- Kad su mi ga doneli, isprva sam pomislila: Ne, to nije moja beba, ali postepeno je počeo sve više da liči na mog tatu. Nakon mesec dana se promenio, ugojio, oči su mu posvetlele i sada, čini mi se, najviše liči na mene. Pošto se moj život uglavnom odvija bez nekog ustaljenog ritma, mislila sam da će mi i beba biti takva, ali Konstantin je svojim dnevnim tempom i mene doveo u red – kaže zgodna mama koja se od oktobra vraća na daske koje život znače.

- Nastaviću s ulogama u starim predstavama, kao što je Let iznad kukavičjeg gnezda. U nekoliko komada menjaću i koleginicu Milicu Zarić koja je u sedmom mesecu trudnoće. Inače, u skorije vreme ne planiram drugu trudnoću jer ne znam kako bih pored Konstantina sada mogla da volim drugu bebu. Trenutno, svu ljubav dajem njemu, a ako mi on jednog dana bude tražio batu ili seku, ispuniću mu želju.

Ljubinka i njen suprug venčali su se još 2007. godine, daleko od očiju domaće javnosti.

- Nebojša i ja smo u braku više od dve godine, a venčali smo se na Zemunskom keju, samo u prisustvu kumova. Pošto ne volimo velike svadbe, želeli smo da se sve odigra u tajnosti. Super smo se proveli, a nakon ceremonije, srećnu vest obelodanili smo i roditeljima – ističe Ljubinka koju je u Srbiju dovela i nostalgija prema rodnoj zemlji i Novom Beogradu, na kojem je odrasla i gde sada odgaja svog preslatkog sinčića.

Nikola Rumenić

makonda-tracker