Nemanja Vidić: Živim veoma povučeno

0
Iako nerado govori o svojoj intimi, naš najplaćeniji fudbaler i defanzivac Manchester Uniteda, Nemanja Vidić, ističe da sve svoje slobodno vreme provodi sa suprugom Anom i sinovima Lukom i Stefanom
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Najbolji srpski fudbaler i igrač engleskog tima Manchester United, Nemanja Vidić, jedan je od retkih domaćih sportista koji u javnosti ne želi da priča o svojoj privatnosti i porodici koju je zasnovao sa svojom sugrađankom, Užičankom Anom. Ovaj tajanstveni par ima dvoje dece, dvoipogodišnjeg Luku i malenog Stefana rođenog krajem prošlog maja, za vreme održavanja velikog finala Lige šampiona u kojem je igrao njegov tata. Iako je te noći tim našeg fudbalera izgubio od Barselone, Nemanja je imao razloga za sreću, ali o svim privatnim trenucima koji ispunjavaju njegovu svakodnevicu i dalje odbija da govori javno.

- Mada ima mnogo povoda, jednostavno ne volim da pričam o svom privatnom životu i svojoj porodici, i trudim se da taj deo svog života sačuvam samo za sebe. To je princip kojim se rukovodim od početka karijere - kratko je za Story objasnio Nemanja svoj stav po kojem intimu ne deli s medijima, uz osmeh odbijajući da odgonetne na koga podseća njegov mlađi sinčić Stefan kog je dobio pre nešto manje od četiri meseca.

Ništa rečitiji popularni Vidić nije ni u izjavama za britanske medije gde je naročito osetljiv na pisanje tamošnjih tabloida, ali dan nakon prošlonedeljnog odlaska iz Srbije, dao je intervju za Internet blog svog kluba Manchester United, pod nazivom Red Rants, za koji je pričao o tome kako se navikao na život u Engleskoj i kako provodi slobodno vreme.

- Nisam Englez, ali sam se navikao na lokalni način života i zaista uživam u Mančesteru, u kom inače nemam mnogo slobodnog vremena. Svaki dan tokom kojeg nemam obaveze prema klubu provodim sa svojom porodicom. Ponekad nam prijatelji dolaze u posetu ali ja, kao i moja porodica, živim povučeno. Ne idem na ekstravagantna mesta i ne eksponiram se previše. Moj život je zaista veoma normalan i odvija se na relaciji stadion - restoran - dom - poverio se Nemanja pomenutom blogu samo nekoliko dana pre nego što je sa svojim najmilijima doputovao u Srbiju gde je kao član reprezentacije odigrao utakmicu decenije.

U loži na Marakani bila je i  njegova voljena Ana koja inače nema običaj da gleda klupske mečeve svog supruga, ali je za ovu priliku ponosno ušetala na naš najveći stadion i navijala za svog dragog kom je ponosno da izgovorila 15. jula 2006. u hotelu Srbija na Zlatiboru. Njena podrška izuzetno je značajna srpkom fudbalskom asu koji se neposredno pred proslavu treće godišnjice braka suočio sa napisima u britanskoj štampi čija je tema njegov nesporazum sa Anom. Ona ga je navodno nagovarala da promeni klub i pređe u Španiju. Međutim, iako je njegova dugogodišnja želja da igra na Pirinejskom poluostrvu, jedan od najistaknutijih u timu crvenih đavola nije posustao pred željama svoje izabranice.

- Moja supruga Ana je nezadovoljna načinom života u Mančesteru, ali neću promeniti svoju odluku jer sam srećan u Junajtedu čije se ambicije u predstojećoj sezoni u potpunosti poklapaju sa mojim - preneli su ostrvski mediji Nemanjine izjave od pre nekoliko meseci, nakon kojih je usledila bujica neprijatnih tekstova u tamošnjim tabloidima na račun Nemanjine žene.

Kako bi smirio probuđene medijske strasti, Vidić je prošle nedelje ipak naglasio da mu izuzetno prija život u Mančesteru. Inače, Nemanja i Ana, čije devojačko prezime je Ivanović, pre braka su se zabavljali oko godinu i po dana, a jedno vreme živeli su i u Moskvi dok je on igrao za Spartak.

Nikola Rumenić

makonda-tracker