Patrik Svejzi preminuo nakon teške bolesti

0
Glumac koji se proslavio filmovima Prljavi ples i Duh, preminuo je 14. septembra nakon 20 meseci borbe se rakom pankreasa

Pedesetsedmogodišnji glumac Patrik Svejzi izgubio je bitku sa rakom pankreasa. Preminuo je 14. septembra, a uz njega je do poslednjeg trenutka bila njegova porodica.

- Patrik Svejzi preminuo je mirno. Uz njega je bila najuža rodbina koja ga je bodrila tokom 20 meseci borbe sa bolešću – izjavila je njegova portparolka Anet Volf.

Ni jedna druga pojedinost u vezi sa njegovom smrću nije objavljena. O bolesti glumca koji se proslavio filmovima Prljavi ples i Duh, obožavatelji su saznali tek u martu 2008. godine. Svejzi je uprkos teškoj bolesti nastavio da radi i da piše memoare. Glumac kojeg je 1991. magazin People proglasio najprivlačnijim muškarcem, bio je dovoljno čvrst da izdrži agresivno lečenje i radi šest dana u nedelji na snimanju 13. nastavaka televizijske serije The Beast. Pored navike da puši tri kutije cigareta na dan, Svejzi je imao problem s alkoholom, a nejgova zavisnost pogoršala se nakon što mu je 1982. umro otac. Posle sestrinog samoubistva 1994. godine, Svejzi je otišao na rehabilitaciju i sklonio se iz Holivuda, kupivši jedan ranč u Kaliforniji i jedan u Novom Meksiku, gde je sa ženom uzgajao stoku.

Danilo Mašojević

makonda-tracker