Novak Đoković: Stabilna veza kao ključ uspeha

0
Neposredno pred US Open, najbolji srpski teniser i četvrti reket sveta, Novak Đoković, odmarao se u Umagu sa porodicom i iskreno pričao na temu porodice, ljubavi i navodnih veza
foto: Getty Images Guliver
foto: Getty Images Guliver

Gde je on, tu su obožavateljke, šala, smeh, pesma i odlično raspoloženje. Uprkos tome što ima samo dvadeset i dve godine, Novak Đoković je naš najbolji teniser svih vremena i četvrti reket sveta koji na US Openu redom osvaja srca publike. Na terenu uvek pokazuje svu svoju snagu i srčanost, a simpatije publike osvaja ne samo dobrom igrom, već i šarmantnim imitacijama svojih kolega tenisera. Mnoge devojke maštaju o ovom dečku koji je tokom svoje karijere zaradio više miliona dolara, ali njegovo srce i dalje pripada samo Jeleni Ristić, studentkinji ekonomije.

Iako su mediji pokušavali da insinuacijama kako je naš princ belog sporta u strasnoj vezi sa italijanskom voditeljkom Ninom Seničar, a potom i pevačicom Natašom Bekvalac, naruše Jelenin i Novakov idilični odnos, njih dvoje i dalje grade i čuvaju svoju mladalačku ljubav.

- Navikao sam da mediji od mog života prave sliku kakvu oni hoće i to je ono što nazivamo teretom popularnosti. Nataša i ja smo samo prijatelji, a novinari su to sve poprilično okrenuli. Mlad sam, volim dobru zabavu i provod, ali u sjajnoj sam i stabilnoj vezi sa devojkom koja me u potpunosti čini srećnim – objasnio je Novak nedavno za HRT1 tokom turnira u Umagu i opisao pored kakve žene bi jednog dana voleo da ostari:

- Mislim da je prerano da tražim ženu svog života, ali smatram da svaki muškarac ima neku sliku u glavi kako bi želeo da izgleda osoba pored koje će dočekati starost. Meni lično, najvažnije je da ta žena ima jak karakter, da bude veoma ambiciozna, prepuštena porodici i brižna majka našoj deci.

Osim izabranice njegovog srca, veliku podršku sa tribina zvezdi svetskog tenisa pruža i njegova porodica koja mu je oduvek bila na prvom mestu i davala mu podršku i u najtežim momentima. Njegova majka Dijana uvek je tu da mu pruži savet kada pomisli da je njen prvenac skrenuo s pravog puta.

- U svakoj prilici volim da mu pomognem svojim iskustvom i tada mu uglavnom kažem da se samo malo smiri. Može da se provodi i zabavlja, jer kada će ako neće sada, samo da ne pređe granicu i da ga sva ta popularnost ne povede u drugu krajnost. Kada je reč o ljubavnim temama, trudim se da ga ponekad posavetujem, ali generalno niko od nas nikada nije se mešao u taj segment njegovog života - rekla je Dijana Đoković za hrvatsku emisiju U objektiv.

Iza svakog uspešnog sportiste treba da stoji čvrsta i složna familija, a Đokovići odaju baš ovakav utisak i ovog leta uživali su u zajedničkom letovanju u Umagu, gde dolaze već šestu godinu zaredom. Osim ljubavi prema sportu i zdravom načinu života, pošto su Dijana i Srđan bivši sportisti, Novak i njegova braća Marko i Đorđe dobili su od njih i odlično kućno vaspitanje.

- Porodica je osnova svakog društva pa i našeg. Mi smo se te formule držali sve vreme i zato smo uspeli. Ne samo u Novaka, nego i u ostale sinove, Marka i Đorđa, uložili smo puno ljubavi i iskrenih emocija i ostvarili naš cilj - završava Srđan Đoković.

Piše: Aleksandra Dimitrijević

 

makonda-tracker