Sandra i Andrej Meljničenko: Milionska godišnjica braka

0
Bivša članica grupe Models, Sandra Meljničenko, proslavila je na Santoriniju četiri godine bračne idile sa svojim galantnim suprugom, ruskim milijarderom Andrejom Meljničenkom
Foto:Guliver/Getty Images
Foto:Guliver/Getty Images

Nakon što je nedavno nekoliko dana krstarila Jadranskim morem i tom prilikom na moćnoj jahti u obliku slova A obišla Crnu Goru i Hrvatsku, bivša manekenka i članica ženske muzičke grupe Models, tridesetdvogodišnja Sandra Meljničenko, otisnula se sa svojim pet godina starijim suprugom, ruskim milijarderom Andrejom Meljničenkom, u obilazak grčkih ostrva. Najduže se zadržala na Santoriniju gde je romantičnom večerom obeležila četvrtu godišnjicu skladne bračne zajednice sa svojim voljenim. Tokom glamurozne gozbe kojoj je prisustvovalo samo nekoliko prijatelja poznatog para, Andrej je Sandri uručio poklon u vidu nakita vrednog čak deset miliona evra. Inače, na svadbu priređenu za dve stotine uglednih zvanica, početkom septembra 2005, na Andrejovom imanju na Antibima, na Azurnoj obali, Meljničenko je potrošio tridesetak miliona dolara. Slavlje je trajalo tri dana, a ambijent u kojem su mladenci i gosti provodili vreme podsećao je na najmaštovitije pozorišne scenografije. U blizini Nice, gde je održano venčanje, iz Rusije je za tu priliku bila preneta drvena crkvica, u kojoj je pravoslavni sveštenik venčao mladence. Među viđenijim zvanicama bio je Roman Abramovič, dok su mnogi svetski listovi tvrdili da su prisustvovali i pojedinci iz samog vrha ruske političke scene. Mladence i goste zabavljali su Kristina Agilera, Vitni Hjuston, Enrike i Hulio Iglesijas. Samo na njihove honorare otišlo je, smatra se, pet do šest miliona dolara. Nešto kasnije, na proslavi Sandrinog rođendana priređenog u Velikoj Britaniji, pevala je Dženifer Lopez koja je za izvođenje nekoliko svojih hitova dobila ček na dva miliona dolara. U međuvremenu, par Meljničenko prepustio se čarima obilaska čitave planete pa su zbog toga odložili i planove o potomstvu.

- Proputovala sam mnogo zemalja pa mi je veoma teško da kažem koju  najviše volim, mada države Južne Amerike imaju posebno mesto u mom srcu. Naročito mi se dopada Bolivija koja je, iako najsiromašnija na tom kontinentu, ujedno i najlepša – opisala je nedavno na svojoj najnovijoj Internet prezentaciji jedna od najbogatijih Srpkinja.

Nikola Rumenić

makonda-tracker