Alberto Dijaz: Uspavanke u ritmu salse

0
Frontmen grupe So Sabi Alberto Dijaz i njegova supruga Marija, očarani su svojom jednomesečnom princezom koja im greje duše kao najjače afričko sunce
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Veseli žagor, smeh i muzika, tek povremeno isprekidani plačem bebe, jeste ono što se poslednjih nedelja svakodnevno čuje iz doma porodice frontmena grupe So Sabi, Alberta Raula Dijaza. Uprkos tome što su simpatični muzičar i njegova supruga Marija očekivali dolazak svoje prve prinove na svet početkom jula, devojčica Ida Katarina ušla je u njihove živote tek 22. jula kada ih je oboje sreća obasjala kao najjače afričko sunce.

- Kako je vreme prolazilo, mislila sam da se nikada neću poroditi jer je Ida Katarina pristigla čak tri nedelje nakon predviđenog termina. Odahnula sam kada sam konačno otišla na porođaj  u KBC Dragiša Mišović. Idu sam donela na svet prirodnim putem, uz epiduralnu anesteziju, a naša devojčica bila je teška 3.500 grama i dugačka 54 centimetra. Srećom, nije me ništa bolelo i porođaj je bio lak, zbog čega sam veoma zahvalna  doktoru Marku Goluboviću - s osmehom se priseća gospođa Dijaz najlepšeg dana svog života.

I dok je Albertova supruga bila heroj svakodnevice, čuveni latino zabavljač jedva je uspevao da se izbori sa strahom i tremom koju je osećao tokom poslednjih dana Marijine trudnoće.

- Otišao sam na probu sa bendom kada mi je voljena javila da će uskoro početi porođaj. Tog momenta stvarno nisam znao kako se zovem. Iako sam počeo da se smejem, pretrnuo sam od straha. Tih tri sata koliko je porođaj trajao, bili su najduži u mom životu. Nisam znao ni gde ću, a ni šta ću, seo sam sa prijateljima u kafić i posle petnaest minuta otišao kući. Tak kada mi je supruga javila da su ona i beba dobro, odahnuo sam - kaže ponosni otac koji je svojoj naslednici već kupio note za gitaru u nadi da će se i ona baviti muzikom.

Dugo iščekivanu ćerkicu, Alberto je već uspeo da razmazi pa tako jednomesečna devojčica ne može da zaspi dok sa tatom ne otpleše neku latino igru.

- Iako ima samo četiri nedelje, već je uspeo da od nje napravi pravu malu princezu. Moj muž je u stanju da uz neke svoje pesme i s njom u naručju po nekoliko sati igra salsu, rumbu i sambu. Ida jedino tada ne plače i zaspi brzinom svetlosti. Već sada je prava tatina mezimica - kad god je kod kuće, Alberto ne skida pogled s nje i u potpunosti mi pomaže oko svih obaveza - kaže Marija koja se nada da će njihova naslednica jednog dana osim srpskog, naučiti i maternji jezik svog tate, portugalski, kako bi mogla da komunicira i s Albertovom familijom koja živi u Gvineji Bisao.

- Kada smo razmišljali o tome kako bi se naša devojčica zvala, dogovorili smo se da joj nadenemo ime koje se sastoji iz dva dela – objašnjava veseli muzičar neobično ime svoje devojčice čokoladne puti. - Želeo sam da se zove Ida po mojoj tetki koju nisam dugo video, a oduvek sam je mnogo voleo. Onda je supruga dodala Katarina pošto se, kako kaže, ta dva imena slažu. Mislim da neću biti strog roditelj, ali neka pravila moraće da se znaju. Kada sam uspeo da vaspitam i mačka Smrdu, uspeću i moju ćerku (smeh). Što se tiče potencijalnih mladoženja, već sada imam nekoliko ponuda, ali kada za to dođe vreme, videću ko nudi najviše krava i zemlje - kroz šalu završava Alberto.

Piše: Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker