Đole i Vesna Đogani: Razigrane letnje avanture

2
Supružnici Vesna i Đole Đogani proveli su dve nezaboravne nedelje u Tunisu, gde je frontmen grupe Đogani fantastiko uživao u izvrsnim ribljim delikatesima i sina Adrijana oslobodio straha od morskih dubina
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Nakon višenedeljnog razmišljanja, bračni par Vesna i Đole Đogani odlučili su da ovogodišnji odmor provedu u gradiću Port el Kantau u Tunisu, gde je njihov sinčić Adrijano imao sve uslove za sjajnu zabavu. Da bi se što bolje odmorili i uživali u društvu svog sina, ali posvetili i jedno drugom, supružnici su prvi put na letovanje otputovali bez prijatelja s kojima su svih prethodnih godina uživali po popularnim evropskim i svetskim letovalištima.

- Dugo smo razmišljali gde ćemo ove godine ići na letovanje i nikako nismo mogli da izaberemo mesto, a ja sam priželjkivao da idemo u Grčku. Nakon što su iskrsli problemi sa birokratijom zbog čega Adrijano nije mogao da dobije vizu, započeli smo traganje za sledećom destinacijom. Čim sam ugledao slike malog ribarskog mesta u Tunisu, znao sam da će ono biti savršeno za nas troje. Odseli smo u hotelu Pal Marina koji predivno izgleda, a nama je bilo najvažnije to što ima mnogo bazena, budući da naš sin ne voli da se kupa u moru – priča poznati denser.

U ambijentu neverovatnih ukusa i mirisa Afrike, porodica Đogani uživala je kao nikada pre, a njihov dvogodišnji sinčić svakodnevno im je svojim šalama mamio osmeh na lice. Poput pravog malog zavodnika, Adrijano se lako sprijateljio sa brojnim devojčicama u hotelu.

- Prethodnih godina odlazili smo na odmor u velikom društvu pa je čak i naša kućna pomoćnica putovala s nama, ali ove godine rešili smo da otputujemo sami. Adrijano je bio sjajan, stalno nas je nešto zapitkivao, prilazio devojčicama, pričao s ljudima koji ne znaju srpski jezik i svi su ga brzo zavoleli - priseća se frontmen grupe Đogani fantastiko koji se oduševio izuzetnim morskim specijalitetima.

- Dok su Vesna i Adrijano bili fascinirani animatorskim programom u hotelu, kao i spektakularnim priredbama, na mene su najveći utisak ostavili riblji specijaliteti. Uz celu plažu nalaze se mali brodići koji spremaju meni nepoznatu vrstu riba fantastičnog ukusa koju nikada ranije nisam probao.

Jedini problem tokom letovanja bio je kako nagovoriti malog Adrijana da uđe u more, pošto se, kao i mnoga deca, plaši slane vode. Ipak, svestan koliko je to zdravo za njegovog naslednika, Đole se trudio da opusti svog mališana i upozna ga sa čarima mora.

- Uspeo sam da ga nekoliko puta samo ubacim u morsku vodu. U početku je stalno plakao, ali onda se navikao pa nismo mogli da ga isteramo iz mora - završava Đorđe kojeg su po povratku u Beograd sačekale završne pripreme za novi album.

Piše: Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker