Jeleni Janković preminula baka

0
Majka Jelenine mame Snežane, Budimka, za koju je srpska teniserka bila izuzetno vezana preminula je
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Emotivno šokirana i u jako teškoj situaciji Jelena Janković je odigrala meč protiv Jaroslave Švedove. U drugom kolu Otvorenog prvenstva Amerike, izgubila je nakon velike borbe sa rezultatom 3:6, 7:6(4), 6:7(6). Na konferenciji za novinare, teniserka je objasnila zbog čega je bila toliko emotivno utučena na terenu.

- Bila sam skrhana na terenu zbog stvari koje su mi se desile. Moja baka je preminula, a nas dve smo bile izuzetno vezane. Bila sam mnogo tužna i emotivno potrešena, što se i videlo na terenu. Mnogo sam umorna. Ipak, pokušala sam da dam sve od sebe i da dobro igram, ali to je bilo teško – iskrena je bila Jelena i nastavila

– Sigurno ste svi primetili da nisam bila srećna na terenu. Jako sam patila. Trudila sam se da razmišljam o tenisu, ali sam se osećala usporeno. Iskreno, nisam mogla čak ni da gledam loptu. To je bio moj problem. U životu postoje mnogo važnije stvari od tenisa. Kada razmišljam o tome, meč je bio samo mali događaj u odonosu na činjenicu da je neko preminuo u porodici. Moja majka je bila sa mnom u Americi, ali je čim je dobila vesti da je baki loše, otputovala je u Srbiju. Međutim, bilo je kasno... Za sve nas je ovo teška situacija. Moja majka se isto oporavlja od operacije... Znate, to je bila moja jedina baka, sa kojom sam bila izuzetno bliska i, nažalost, nje nema više.

makonda-tracker