Hari Varešanović: Nemam više zavodničkih ambicija

0
Popularni pevač Hari Varešanović priznaje da je karijeru zavodnika ostavio u prošlosti pošto je uz Jasminku Ištuk našao svoju potpunu sreću i mir
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Jedan od najpopularnijih jugoslovenskih kantautora i frontmen grupe Hari Mata Hari, Hajrudin Varešanović, početkom avgusta održao je spektakularan koncert na stadionu Koševo u Sarajevu pred oko četrdeset hiljada fanova, čime je započeo svoju veliku turneju kojom će promovisati trinaesti album pod nazivom Sreća. Ipak, pored svih profesionalnih uspeha, šarmantni pevač smatra da mu je podjednako važna podrška njegove dugogodišnje emotivne partnerke Jasminke Ištuk, sa kojom više od decenije neguje nežnu romansu uprkos čestoj razdvojenosti.

- Važna mi je podrška svih dragih ljudi, a naročito porodice koja mi je najvažnija stvar u životu i najčvršći temelj moga rada. Jasminka je neko čija mi je podrška posebno značajna. Za razliku od mene, ona je zatvorenija i ne voli eksponiranje, tako da bi najviše volela da sam čovek koji radi od sedam ujutro do tri popodne. Baš i nije srećna što moramo toliko da putujemo i stalno da živimo pod budnim okom javnosti. Ali, moguće da je to upravo idealan spoj - mene, koji sam ekstrovertan i nje, koja je totalna suprotnost – priznaje muzičar.

Zgodna Osječanka osvojila je Harija na prvi pogled kada su se 27. februara, pre više od petnaest godina, upoznali kod prijatelja u Nemačkoj.

- Ne znam čime me je osvojila, to je neka potpuno iracionalna stvar, zato se i zove ludi kamen, jer čovek nije svestan onoga što se dešava. Ponekad se i ja pitam, pored svih nesavršenosti našeg odnosa, šta je to toliko perfektno među nama. Verovatno, to što ja kao osoba uživam u spoju naših potpuno različitih karaktera. Najnesavršenija stvar među nama je to što malo vremena provodimo zajedno, pošto ja sve češće boravim u Sarajevu, a Jasminka zbog poslovnih obaveza živi u Minhenu. Ipak, mislim da nam upravo ta razdvojenost donosi još veću želju i strast pri svakom novom susretu. Kada bih svakog dana dolazio kući sa novinama i lubenicom u tri sata popodne, verovatno bih ženi brzo  dosadio - priča uz osmeh Hari.

Iako je na vrhuncu popularnosti važio za najvećeg zavodnika među svojim kolegama, što je na kraju dovelo i do raspada njegovog braka sa sugrađankom Aidom sa kojom ima ćerku Nađu i sina Damira, a potom dobio i vanbračnog sina Maka sa tadašnjom devojkom Majom, šarmantni Sarajlija sada je siguran da je vreme lutanja iza njega i da kraj sebe ima pravu ženu.

- Siguran sam u svoj izbor, utakmice tog tipa odavno su gotove i nemam više zavodničkih ambicija. Sada sam miran i srećan, jer osećam da je veza sa Jasminkom ono pravo, iako čovek nikada ne može da tvrdi nešto stopostotno. Mnogi me pitaju zašto nikada nismo ozvaničili našu ljubav, ali mene ne zanima konzervativizam tog tipa. Naša veza nam je u srcu, te nema razloga da išta radimo zbog nekih drugih ljudi - zaključuje Hari, koji se raduje nastavku turneje, u sklopu koje ga na jesen očekuje i veliki koncert u Beogradu.

Jelena Kulović

makonda-tracker