Novak Đoković u ulozi kralja Aleksandra?

5
Autori serije Kralj Aleksandar Karađorđević koja će biti snimana u produkciji RTS-a kažu da su u pregovorima sa Novakom Đokovićem koji bi trebalo da tumači glavni lik iz njegovih mlađih dana u pomenutoj seriji
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

U produkciji RTS-a i produkcijske kuće Medijala Aleksandar, trebalo bi da počne snimanje serije o životu kralja Aleksandra. Serija na kojoj se radi već dve godine, počeće da se snima čim budu postignuti dogovori oko finansiranja ovog veoma zahtevnog projekta. Njeni autori izrazili su želju da kralja Aleksandra iz mlađih dana igra najuspešniji srpski teniser Novak Đoković. Duška Vučinić Lučić PR Radio Televizije Srbije potvrdila je za naš portal da su u toku pregovori o snimanju.

- Radio televizija Srbije u fazi je pregovora oko serije o životu kralja Aleksandra i ukoliko nam finansijski planovi dozvole, sa velikom radošću ćemo da pristupimo njenoj realizaciji. Još uvek je rano govoriti o konačnom kastingu, ali će kao i u svim RTS-ovim projektima, učestvovati naši vodeći glumci i ličnosti iz javnog života – samo za Story.rs otkriva Duška Vučinić Lučić.

Na scenariju za seriju Kralj Aleksandar zajedno rade Veljko Đurić, dr Dragan Simeunović, istoričar filma Steva Jovičić, Stojan Stojčić i Milan - Lane Gutović. Planira se da serija ima osam epizoda, ali u zavisnosti od prikupljenog materijala moguće je da će ih biti i više. Ovaj veoma zahtevan projekat koštaće između dva i tri miliona evra.

Danilo Mašojević

makonda-tracker