Stounsi najskuplji bend za privatne zabave

0
Rok grupa The Rolling Stones, koju predvodi vremešni sir Mik Džeger, imenovana je za najskuplji bend na svetu kada je reč o njihovim nastupima na venčanjima i ostalim oblicima privatnih zabava

Grupa, čiji sastav čine gitaristi Kit Ričards i Roni Vud, bubnjar Čarli Vots i pevač i frontmen grupe Mik Džeger, na venčanjima su zaradili skoro pet miliona funti. Bend tradicionalno odbija da peva na privatnim žurkama svetskog džet seta, osim ukoliko već nisu na turneji. Stounsi su 2002. godine inkasirali ogromnu sumu novca za devedeset minuta svirke na raskošnoj žurci na neimenovanoj lokaciji u SAD.

Pop ikona sir Elton Džon drugi je na listi najplaćenijih muzičara koji sviraju na privatnim partijima. On je 2001. godine zaradio 1.5 miliona funti za performans na svom klaviru. Međutim, pevač zarade sa privatnih zabava poklanja svojoj Elton John AIDS fondaciji pre nego li da zadrži taj novac za sebe. Niz se nastavlja sa Kajli Minog, Kristinom Agilerom, Džordžom Majklom, Ejmi Vajnhaus, Polom Makartnijem i Dženifer Lopez, koji su svoje bogatstvo dodatno uvećali za milion do dva miliona funti po nastupu.

Vanja Radenković

makonda-tracker