Katarina Rašić u jatu srebrnih ribica

Popularna pevačica je ove godine tri puta išla na letovanje, ali joj je najdraži odlazak na Maldive sa suprugom Aleksandrom, pošto su petnaest dana bili usmereni isključivo jedno na drugo
2
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Tridesetogodišnja pevačica Katarina Rašić sa nestrpljenjem je isčekivala leto kako bi mogla da provede svih šezdeset dana samo sa svojim pet godina mlađim suprugom Aleksandrom na kraju njegove košarkaške sezone. Odlučili su da provedu romantični odmor na Maldivima, a kasnije su sa prijateljima boravili na Hvaru.

Ipak,  dvonedeljni odmor na jednom od dve hiljade ostrva Republike Maldivi bio je nezaboravan i romantičan za mladi bračni par. Uživali su jedno u drugom, sami, bez obzira na to što nikoga nisu poznavali na ostrvu koje je veliko čitavih tri stotine metara.

- Saša i ja smo uživali u pasivnom odmoru bez mobilnih telefona, Interneta i bilo kakvih kontakata sa spoljnim svetom. Bili smo zatvoreni na ostrvu od nekoliko stotina metara, pa smo ga upoznali vrlo brzo. Bio nam je preko potreban odmor, naročito Saši od naporne sezone u Partizanu, tako da su nam mir, tišina i prelepo more oboma odgovarali. Još u turističkoj agenciji smo na posteru videli prelepu plažu i odlučili smo da idemo na Maldive. Iako je tada bila zimska sezona, sve vreme je bilo oko trideset stepeni.  Plašila sam se da će padati kiša, ali na svu sreću, vreme je stalno bilo sunčano i pretoplo tako da smo non-stop uživali – kaže Katarina koja je bila oduševljena biljnim i životinjskim svetom koji postoji samo u Južnoj Aziji.

- Svakodnevno smo u apartmanu nalazili po neku novu životinju (smeh). Kad god smo se vraćali sa plaže, pitali smo se da li ćemo na zidu zateći guštera, leteću lisicu ili ćemo samo čuti zvuk neke životinje koja cvrči. Iako je sve bilo savršeno, izuzetno sam se uplašila srebrnih ribica. Naime, dok smo Saša i ja plivali, okružilo nas je jato ribica. Činilo mi se da ih je bilo milijardu. U trenutku nisam znala gde da krenem jer su nas potpuno okružile. Taj momenat je bio zaista neprijatan – zaključuje Kaća koja ovih dana putuje sa prijateljicama na odmor.

Ksenija Konić

makonda-tracker