Ušće spremno dočekuje Madonu

0
Završene su sve pripreme za Madonin koncert u Beogradu. Pop kraljica će dvočasovni spektakl započeti numerom Candy Shop. Madonin koncert biće podeljen na četiri celine, od kojih će svaka imati svoj specifični vizuelni identitet.
Madona spremna da razdrma Beograd
Madona spremna da razdrma Beograd

Gotovo sedam dana pre koncerta krenuli su da stižu prvi šleperi sa osnovnom koncertnom infrastrukturom, a nekoliko različitih evropskih kompanija učestvuje u tehničkoj realizaciji Madonine aktuelne turneje. Sama izgradnja binske konstrukcije trajala je oko 50 sati rada tokom četiri dana. Scenografija, svetlo i zvuk došli su 24 časa pred koncert i postavka je trajala oko 14 sati. Noć pred koncert završena je tehnička proba svetla, LED ekrana i pokretnih platformi na bini.

U krugu koncertnog prostora omogućena je separacija otpada u 48 kontejnera za papir, metal i plastiku (PET) kako bi se prilikom svakodnevnog rada održali visoki ekološki standardi. Ljudi iz produkcije Madonine turneje vrše separaciju otpada i daju odličan primer zaštite životne sredine.

Servisne informacije:

Ulica Ušće na potezu od Bulevara Nikole Tesle do restorana Asteriks zatvorena je od prošlog petka, a ponovo će biti prohodna za saobraćaj od utorka 25. avgusta. Bulevar Nikole Tesle zatvoren je od raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina pa do raskrsnice sa Ulicom Trešnjinog cveta do 4 časa ujutro u utorak. Svi parkinzi u okolini su, kao i na svim prethodnim koncertima održanim na Ušću, u nadležnosti beogradskog Parking servisa Posetiocima se savetuje da, ako dolaze automobilom, na koncert dođu ranije kao i da se parkiraju malo dalje na nekom od obližnjih gradskih mesta za parkiranje, a zatim da do koncertnog prostora dođu peške.

Satnica:

U 17.30 otvaraju se ulazi, publiku na Ušću će od 19 časova zabavljati jedan od najpoznatijih DJ-eva Paul Oukenfold. Zvezda večeri Madona će se pred beogradskom publikom pojaviti tačno u 21 sat i u narednih dva sata prirediti nezaboravan doživljaj publici iz Srbije i regiona, koja je počela da pristiže u Beograd još u ranim popodnevnim satima.

Tehnika i infrastruktura u brojkama:

4 velika krana služe za postavljanje binske konstrukcije,

4 specijalno izrađene granMA konzole za režiju svetla i videografije

5 full-color Lightwave Prism lasera

8 velikih LED ekrana (6 pravougaonih i dva okrugla)

11 vozila za golf u kojima se kreću koordinatori produkcije

22 viljuškara koji prevoze materijal

25 metara je dužina piste na kojoj Madona ide napred u publiku

65 metara je široka bina

400 tona je teška binska konstrukcija

400 različitih rasvetnih tela

500 metara standardnih policijskih ograda

600 metara stop-barijera na terenu

1080p Full HD je rezolucija videografije na ekranima

1700 kvadratnih metara u 58 različitih prostorija unutar bekstejdža

5000 metara neprelazne Heras ograde oko koncertnog prostora

makonda-tracker