Emina Jahović-Sandal: Najsvečaniji dan mog mezimca

0
Pevačica Emina Jahović-Sandal priča kako su ona i njen suprug Mustafa spektakularnim slavljem obeležili prvi rođendan svog naslednika Jamana i otkriva da će zbog straha od letenja uskoro potražiti psihijatrijsku pomoć
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Nakon uspešne promocije poslednjeg albuma Vila, pop pevačica Emina Jahović-Sandal konačno je stigla da predahne u društvu svog supruga Mustafe Sandala i sina Jamana, s kojima se poslednjih dana odmara na relaciji Gjodžek – Bodrum, gde ujedno kuje planove za svoj prvi solistički koncert koji će tokom jeseni održati u beogradskom Sava centru. Pored toga, zgodna mama je osmog avgusta imala najlepši razlog da bude nasmejana, budući da je njen naslednik proslavio prvi rođendan. Samo nekoliko sati ranije istog dana, Emina je imala i profesionalni razlog za sreću pošto je na sinovljevo slavlje stigla direktno sa konferencije za medije u Istanbulu, na kojoj je promovisana u zaštitno lice modnog brenda Fabrika.

- Veliku žurku za Jamana priredili smo u našoj kući u Gjodžeku, a takvu zabavu Mustafa i ja nikada nismo pravili ni za svoje rođendane. Bilo je mnogo gostiju koji su se odlično zabavljali zajedno sa skoro svim članovima moje i muževljeve porodice. Za organizaciju događaja bila je zadužena žena koja nam je organizovala venčanje. Jaman je tog dana bio izuzetno miran i radostan, iako još ne razume o kakvoj vrsti slavlja je reč. Rano je otišao na spavanje pa se na kraju sve pretvorilo u zabavu za odrasle. Inače, u letnjem periodu najviše volim skijanje na vodi i plivanje, dok je Jaman počeo da se igra u pesku – prepričava Emina koja ne krije zadovoljstvo zbog poslovnih uspeha u Turskoj.

- Slikanje za modni brend Fabrika bilo je moje prvo veliko predstavljanje na turskom tržištu i medijska zainteresovanost za taj projekat izuzetno je velika. Mustafa, koji je za to vreme snimao reklamu za turski Telekom, nije bio sa mnom na konferenciji, a i želela sam da to sama uradim kako me u budućnosti  u Turskoj ne bi previše vezivali za supruga – objašnjava pevačica i otkriva da ona i njeni najbliži nisu ugroženi zbog pojave svinjskog gripa, kao što su poslednjih dana pisali turski mediji.

- Od virusa svinjskog gripa strahuje čitav svet, a ne samo moja porodica i ja. U turskim medijima objavljena je priča da je Mustafina tridesetšestogodišnja tetka, inače stjuardesa Turkish Airlinesa koja leti na dalekim relacijama, prva donela taj virus u zemlju. Tačno je da je ona zaražena u Hongkongu, ali ne i da je donela virus u Tursku jer je mnogo ljudi i pre toga bilo zaraženo. Ipak, takve informacije se u Turskoj prikrivaju, kao i u Srbiji. Mustafina tetka je izolovana u bolnici i mi se nismo videli s njom otkako se vratila sa Dalekog istoka. Svakodnevno se čujemo s njom telefonom i nakon sedmodnevnog lečenja, skoro je ozdravila – kaže Emina koja je u poslednje vreme najviše opterećena strahom od letenja, zbog kojeg će uskoro potražiti i stručnu pomoć.

- Do pre pet godina nisam se plašila aviona, ali otkako sam postala majka, strah postaje sve veći. Razmišljam da potražim psihijatrijsku pomoć ukoliko se ispostavi da je to jedino rešenje za moj problem. Jedino kada letim sa svojim suprugom koji ume da pilotira, ne bojim se vazdušnog saobraćaja jer uz njega uspevam da suzbijem i najgore strahove – iskrena je Emina.

Nikola Rumenić

makonda-tracker