Dragana Mirković: Raskoš kojoj je teško odoleti

Pevačica Dragana Mirković je sa suprugom Tonijem Bijelićem i njihovom decom krstarila mediteranskim ostrvima luksuznim brodom Celebrity Solstice sa koga joj se i nebo činilo bliže
6
1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

Da folk pevačica Dragana Mirković gotovo tristo šezdeset pet dana u godini živi kao prava zvezda, dokazuju i njene povremene turističke pustolovine u koje se upušta u društvu svog supruga, austrijskog biznismena Tonija Bijelića i njihovih naslednika Marka i Manuele. Početkom jula, popularna pevačica i vlasnica televizije DM SAT otisnula se iz Beča gde živi sa svojom porodicom u Rim, odakle su otpočeli raskošno krstarenje. Srećni supružnici i njihovi mališani za ovogodišnje letovanje izabrali su bajkovitu avanturu američkim brodom Celebrity Solstice, na kome je umetnica uživala u veoma sadržajnom odmoru.

- Uvek me fascinirala lepota italijanskih ostrva, a ovoga puta najduže smo se zadržali na Elbi, gde je svojevremeno bio prognan Napoleon Bonaparta. Obišli smo i kuću u kojoj je boravio, a večeri uz dobro vino na tom ostrvu ostaće mi u nezaboravnom sećanju – iskrena je Dragana koju je na luksuznom brodu najviše zadivio golf teren na vrhu velelepnog plovila.

- Sa tog broda čini mi se da su i zvezde noću najbliže Zemlji i bilo je divno dok sam ih posmatrala – kaže pevačica čijoj je ćerki i sinu posebnu radost pričinjavao boravak na Siciliji i obilazak vulkana Etna.

- Odatle su kao suvenire poneli ostatke ugašene lave. Na brodu kojim smo se potom uputili ka jugu, gotovo sve im je bilo interesantno, iako se Marko dobro seća i našeg boravka na brodu Queen Mary pre nekoliko godina – priseća se Dragana koju je na ovom putovanju zadivila i lepota mnogih grčkih ostrva poput Rodosa, Mikonosa i Santorinija.

- Većina ostrva koje smo obišli vulkanskog su porekla, bez mnogo  drveća i uglavnom sa niskim rastinjem. To nisu mesta na kojima bih letovala duže vreme, ali bilo je divno obići ih u sklopu jednodnevnih tura luksuznim brodom. Veče koje smo proveli sa kapetanom broda koji ima grčko poreklo, ostala mi je u najlepšem sećanju, pre svega zbog zanimljivog predstavljanja posade, što je na takvim brodovima tradicija, ali i duhovitog kapetana koji nam je svojim opaskama odmor učinio interesantnijim – zaključuje folk zvezda koja ni nakon povratka u svoj porodični dom u austrijskoj prestonici još nije uspela da sumira sve utiske.

Nikola Rumenić

makonda-tracker