Riblja Čorba na slovenačkoj poštanskoj marki

0
Legendarni domaći rok bend Riblja Čorba od ponedeljka će se naći na poštanskoj marki koja će se prodavati u Sloveniji
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Ideja za ovaj jedinstveni gest potekla je od organizatora koncerta Riblje Čorbe u Ljubljani, koji će biti održan krajem septembra na Križankama. Frontmen benda Bora Đorđević kaže za Story.rs da mu je tim gestom ukazana velika čast u Sloveniji i priznaje da mu nije jasno zašto se to nikada nije desilo u Srbiji.

20090728_111644_corba_853381551.jpg

- Naravno da mi prija ovakva vrsta priznanja i zaista sam ponosan na Riblju Čorbu kao grupu koja toliko godina postoji na sceni. Ideja je potekla od organizatora našeg koncerta u Ljubljani, koji ćemo imati u septembru na Križankama. Prvo su hteli da izađe marka kao suvenir, ali na kraju je ipak štampana prava - pravcata legalna poštanska marka, koja ima nominalnu vrednost i oznaku slovo A. Zaista mi nije jasno zašto se tako nešto dogodilo u Sloveniji, a ne u Srbiji – kaže poznati muzičar.

Iako je leto uveliko u toku, Riblja Čorba nastupa punom parom, tako da Bora još uvek nema vremena za odmor, iako bi najradije pobegao na pecanje.

- Upravo putujemo za Mojkovac, gde nastupamo večeras, a već sutra ćemo svirati u Pljevljima, potom nas očekuje veliki koncert u Ljubljani 25. septembra, i naravno spektakl 31. oktobra u Beogradskoj areni. Za odmor bukvalno nismo imali vremena, ali se nadam da ću narednom period ugrabiti par dana za odlazak na pecanje, koje me najviše opušta – zaključuje Bora.

makonda-tracker