Nađa Higl: Trijumf na krilima nežne ljubavi

1
Iako se danima spekuliše o tome da nema emotivnog partnera, svetska šampionka u plivanju Nađa Higl sve slobodno vreme provodi sa dve godine starijim dečkom Nebojšom Pejčićem
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

U trci na 200 metara prsno, na Svetskom šampionatu u Rimu, dvadesetdvogodišnja plivačica iz Pančeva, Nađa Higl, šokirala je naciju, ali i svet, pobedivši rezultatom 2:21,62 minute koji je njen tata Dragan potom istetovirao na temenu svoje glave. Od slatke Pipi Duge Čarape iz grada pokraj Tamiša preko noći postala je slavna širom planete, a za njen intervju, novinari su na prvenstvu u Rimu čekali i po nekoliko časova.

Međutim, i pored naprasnog suočavanja sa popularnošću koja joj izuzetno prija, talentovana sportistkinja željno je čekala samo jedan trenutak – da po povratku iz italijanske prestonice zagrli i poljubi svog dve godine starijeg dečka Nebojšu Pejčića, studenta Više škole za informacione i komunikacione tehnologije.

- Istina je da imam dečka, ali ne bih da komentarišem ništa u vezi s našim odnosom. Reći ću samo da nije uživo posmatrao trku na kojoj sam trijumfovala, ali on mi je velika podrška u karijeri – kaže zgodna plivačica o čijem emotivnom statusu danima nagađaju domaći mediji, prenoseći u svojim izveštajima navodne izjave njenih roditelja po kojima Nađa nema dečka.

I na njenom Facebook profilu istaknuto je kako je u vezi sa Pejčićem koji je Višu školu za informacione i komunikacione tehnologije upisao 2004. godine nakon što je završio Srednju elektrotehničku školu Rade Končar. Za razliku od trijumfa u Rimu koji je pratio putem televizije, Nebojša je na dočeku koji je Nađi priređen ispred Skupštine Beograda bio uz svoju voljenu jer je ona u prvom susretu sa navijačima imala veliku tremu.

- Taj doček trebalo je doživeti. Bila sam uzbuđenija tada nego kada sam osvojila zlatnu medalju u Rimu. Svakom sportisti poželela bih da čuje svoju himnu pred onoliko ljudi koliko ih se trećeg avgusta okupilo na platou ispred Skupštine Beograda – priča šampionka koju nije iznenadio tatin gest da na temenu svoje glave istetovira vreme pobedničke trke na 200 metara koje je njegova naslednica preplivala u olimpijskom bazenu.

- Verovala sam da će tata to uraditi jer uvek ispunjava svoja obećanja, što mi je pokazivao i u mom ranom detinjstvu, kada sam bila samo njegov mali Pikavac. Takvi gestovi mojih najbližih mnogo mi znače. Međutim, i materijalne nagrade kao što je stan koji bi trebalo da dobijem od grada Pančeva, shvatam kao dodatnu motivaciju za sav trud koji ulažem u plivačku karijeru – kaže apsolventkinja beogradskog Fakulteta za menadžment i sport koju za profesionalne uspehe priprema njen stariji brat i trener Sebastijan Higl.

- Brat i ja smo specifični po tome što uvek znamo šta hoćemo. Svesna sam da, ako ne uložim maksimum na treningu, ne mogu da ostvarim ni dobar rezultat na trci. Ali, kada sam u bazenu, sve ono o čemu mi je pričao, razlažem i razmišljam o svakom detalju pojedinačno – ističe crvenokosa lepotica čiji rodni grad je, od pre nekoliko dana, oblepljen njenim slikama na bilbordima i rečima: Nađa, hvala ti!

- Osmehnem se svaki put kada vidim sebe na tim bilbordima. Neizmerno mi je drago zbog toga, kao što mi imponuju i izjave mog idola Milorada Čavića koji tvrdi kako ga je moja pobeda motivisala da obori svetski rekord u polufinalnoj trci - zaključuje nova mlada ljubimica nacije i članica Plivačkog kluba Tamiš.

Nikola Rumenić

makonda-tracker