Pitu Doertiju dozvoljeno da se vozi samo na zadnjem sedištu

0
Problematični i harizmatični britanski muzičar imao je u ponedeljak zakazano ročište na sudu u Čeltenhemu zbog toga što ga je policija u Glosteru zaustavila zbog vožnje u pijanom stanju i pod uticajem narkotika
Foto: Red Dot
Foto: Red Dot

Pit Doerti bio je uhapšen 11. jula ove godine nakon što je njegov auto zaustavila policija zbog kršenja saobraćajnih propisa u ranim jutarnjim časovima.

Pevač je tada priznao da kod sebe ima drogu i da vozi bez dozvole i osiguranja, ali je odbacio optužbu da je divljao za volanom.

Sudija Džoti Boparai zakazao je novo ročište za drugi oktobar kako bi sud razmotrio Doertijevu žalbu, a tada će mu se možda suditi i za druge prekršaje.

Doerti je morao da plati kaznu od 515 funti jer nije hteo da otkrije ko je bio vozač jaguar koji je bio vinovnik saobraćajnog prekšaja u novembru prošle godine. Poročni roker je u to vreme bio pod prismotrom policije i nije smeo da izlazi iz svog doma u Viltširu između sedam uveče i sedam ujutro. Sudija je odlučio da Doertiju sada zabrani da se vozi na prednjem sedištu, o kakvom god da je vozilu reč.

 

makonda-tracker