Jelena Dokić i Tin Bikić: Ljubav, more i sunce leče sve rane

1
Australijska teniserka srpskog porekla Jelena Dokić sa svojim dečkom Tinom Bikićem nedavno je letovala u Dubrovniku pokušavajući da se opusti i popravi narušeni imunitet
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Plavokosa dvadesetšestogodišnja teniserka Jelena Dokić koja se nakon mnogih porodičnih lomova nedavno vratila u vrh belog sporta, boravila je nedavno u Dubrovniku sa svojim izabranikom Tinom Bikićem. Zaljubljeni par odseo je pet dana u hotelu Dubrovnik Palace, smeštenom u delu grada pod nazivom Lapad. Kako nam je potvrđeno u ovom turističkom kompleksu, golupčići su iznajmili luksuzni apartman, a njihova fotografija sa bazena, koju Story ekskluzivno objavljuje, nastala je u subotu 18. jula.

Istoga dana Jelena i Tin viđeni su kako razmenjuju nežnosti na obližnjoj plaži oko 13 h, posle čega su uživali u romantičnom ručku u morskom restoranu taverne Maslina.

Dokićeva, inače, često i rado dolazi u Hrvatsku, a u periodu kada je njena karijera bila na dnu teniske lestvice, nekoliko godina provodila je sa dečkom u Zagrebu. Iako ga je Jelenin otac Damir za to vreme optuživao da njegovoj ćerki donosi zlo, Tin Bikić nesumnjivo je odigrao značajnu ulogu u povratku nekada četvrte teniserke sveta, među sto najboljih na WTA listi. Dokaz je pobeda nad Ruskinjom Anom Čakvetadze na jednom od prvih Jeleninih povratničkih turnira koju je posvetila svom izabraniku.

- Danas se navršava pet i po godina naše veze. Ova pobeda je za njega jer je odigrao ključnu ulogu u mom povratku tenisu - rekla je Jelena početkom 2009, nakon čega se njena romansa sa Bikićem dodatno rasplamsala što dokazuje i njihovo najnovije zajedničko letovanje. Iz hotela Dubrovnik Palace, u kojem su sve vreme bili izolovani i nerado se sretali sa ostalim gostima, Jelena i Tin su se odjavili u četvrtak, 23. jula u jutarnjim časovima.

Atraktivnoj teniserki odmor je bio preko potreban budući da se samo desetak dana pre nego je doputovala u jedan od najluksuznijih hotela u južnom delu hrvatskog Jadrana Jelena u Melburnu podvrgla pregledu, u sklopu kog joj je rađena i analiza krvi. Ustanovljena joj je mononukleoza i preporučeno mirovanje. Ona se, naime, nakon poraza u prvom kolu Wimbldona žalila na umor, glavobolju i slabost organizma zbog čega je i posetila lekara.

- Žao mi je što neko vreme neću moći da igram, ali srećna sam što sam konačno otkrila šta me muči - izjavila je nedavno 75. teniserka sveta, nakon čega se i uputila na odmor u rodnu zemlju svog izabranika, inače bivšeg atletičara i mlađeg brata teniskog trenera Borne Bikića.

ODNOS PUN NEIZVESNOSTI

Pomirenje pod znakom pitanja

Iako su Jelena i njen otac Damir Dokić u više navrata izjavili da ne žele ponovni susret niti mirenje, britanski Internet portali preneli su sredinom juna vest da je Jelena Dokić tokom tog meseca posetila svog oca Damira koji je osuđen na petnaest meseci zatvora zbog pretnji upućenih ambasadorki Australije i nelegalnog držanja oružja na porodičnom imanju u Vrdniku. Prema saznanjima sajta eastbournetennis.com, u našoj zemlji Jelena je boravila jedan dan kako bi dala podršku ocu koji se nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Međutim, oprečne izjave teniserke koje se u medijima pojavljuju u poslednje vreme, a tiču se njenog odnosa sa ocem, bez dileme ukazuju da se porodičnoj drami Dokićevih još ne nazire kraj.

Nikola Rumenić

makonda-tracker