Danijela Štajnfeld u stripu Nestanak civilizacije

Mlada beogradska glumica Danijela Štajnfeld završila je ove nedelje svoj rad na stripu Stiva Ivaniševića Nestanak civilizacije, a zatim je otputovala za Njujork
2
1 / 5 Foto: Promo

U ovom stripu Danijela Štajnfeld glumi devojku Ninu, jedini fotografisan lik koji se kreće kroz svet crtanog stripa. Priča započinje na jednom beogradskom splavu gde Nina sa svojim društvom proslavlja rođendan. U trenutku velike elementarne nepogode, Nina ostaje sama i shvata da je cela civilizacija nestala sa olujom. Budi se na istom mestu, ali u dalekoj prošlosti - u vreme dinosaursa i pećinskih ljudi. Ninino poznavanje borilačkih veština i čudesne sprave koje je imala kod sebe: upaljač, baterijska lampa i mp4, pomogle su joj da kod domorodaca zadobije strahopoštovanje. Kroz niz uzbudljivih priča Nina se uspešno bori protiv ratobornih nomada i divljih zveri. U momentu kada pronalazi još jednu devojku iz svoje civilizacije, rađa joj se nada da negde u nepreglednoj džungli može naći još ljudi iz svog vremena ili čak čitava naselja. Tada kreće u potragu za izgubljenom civilizacijom, što ostavlja mogućnost snimanja nastavka priče.

- Nadam se da će strip doživeti uspeh i da ćemo snimati nove epizode. Ovo je bilo jedno novo iskustvo za mene i uživala sam u društvu male ekipe koja je okupljena oko ovog projekta. Jedva čekam da vidim kako će sve to na kraju izgledati - rekla je Danijela Štajnfeld po završetku snimanja.

Ekipu autora stripa čine: Marija Ivanišević (fotografija), Ognjan Dževrnja (grafički dizajn), Aleksandar Dabić (kompjuterska obrada), Marko Glavinić (šminka), Stefan Đaković (organizacija), a scenario potpisuje Stiv.

makonda-tracker