Novak Đoković: Neistine su me ojačale

1
Uprkos tvrdnjama mnogih medija kako se Novak Đoković posvađao sa svojim ocem Srđanom, naš najbolji teniser ističe da ništa ne može da naruši harmoniju u njegovoj skladnoj porodici
foto: Miša Obradović
foto: Miša Obradović

Iako su u svetu česti slučajevi da uspešni teniseri postanu žrtve želja i ambicija svojih roditelja, u Srbiji sličan primer nikada nije zabeležen. Upravo zbog toga nedavna vest kako je četvrti teniser sveta Novak Đoković u veoma lošem odnosu sa svojim ocem Srđanom, uzburkala je srpsku javnost. Neposredno po završetku prestižnog turnira Vimbldon u Londonu, u domaćim medijima odjeknula je priča kako se srpski teniski junak posvađao sa svojim ocem, a gledaoci ispred malih ekrana primetili su da je, tokom meča protiv Nemca Tomija Hasa, loža iz koje porodica čuvenog sportiste uvek vatreno navija potpuno prazna. Brojni predstavnici sedme sile rukovodili su se informacijama neimenovanog izvora po kome je Novak navodno zabranio svom ocu da prisustvuje četvrtfinalu Vimbldona, što je ovaj šarmantni momak ubrzo oštro demantovao. Mlađi Đoković krivicu za ovaj skandal svalio je na medije tvrdeći kako izmišljaju priče o njemu i njegovoj porodici ne bi li tako dostigli veliki tiraž.

- Mediji su sastavni deo života svakog uspešnog čoveka koji sa tim mora da se nosi. Što ste uspešniji, više pažnje dobijate. Samim tim to daje veći povod raznim medijskim kućama da duboko kopaju i pronađu nešto što bi vas eventualno provociralo - izjavio je vidno povređeni Novak.  

Mladi teniser oduvek je isticao kako su mu tata Srđan, majka Dijana i braća Marko i Đorđe oduvek bili na prvom mestu i da je njihov iskreni odnos  nemoguće narušiti. Sportista je neretko umeo da istakne da iza svakog uspešnog tenisera stoji njegova porodica koja mu u najtežim momentima pruža podršku i pomaže da preživi teške situacije. 

- Porodica je najveća vrednost, gajimo veliku ljubav jedni prema drugima. Možemo da izađemo iz ove situacije, preživimo je i doživimo kao nešto što će nas ojačati - rekao je Novak Đoković za Dnevnik Radio Televizije Srbije, čime je jasno stavio do znanja kako u njegovoj porodici ni u jednom trenutku nije došlo do raskola.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker